V Česku seženete flat pod 500 Kč, nabízí jej Bonerix

Kam až se dá cena za neomezený tarif stlačit? Rozhodně ještě není na svém minimu. Dokazuje to poloveřejná nabídka virtuálního operátora Bonerix.

Volat bez omezení do všech sítí za cenu pod 800 korun měsíčně je jistě lákavá představa. Během uplynulých pěti dní nám ji zhmotnili všichni tři velcí opeátoři (čtěte Porevoluční srovnání flatů: konkurence honí O2 Free). Co kdyby ale cena klesla ještě níž, třeba pod pětistovku? To je zlevnění o další třetinu a cenový rozdíl proti tarifům „střední třídy“ s neomezeným voláním pouze ve vlastní síti (O2 Free Plus, T-Mobile S námi 472, Vodafone částečně neomezený tarif) je jen minimální.

Nový flatový tarif za 495 Kč měsíčně nyní nabízí společnost Bonerix. To je jedna z dceřiných firem Telefóniky, která se zabývá přeprodejem telefonních služeb a produktů O2 vybraným firmám a skupinám zákazníků. Vznikla odkoupením a sloučením různých šedých virtuálů, kteří ve struktuře O2 dříve působili. Telefónica se tak elegantně vyhnula soudním tahanicím a zároveň si uchovala rozvětvenou síť firemních zákazníků. Bonerix v síti O2 nadále pracuje v podstatě jako šedý virtuální operátor, ale Telefónice to už nevadí, protože je jeho majitelem.

TarifMiniMaxi
Měsíční paušál1 Kč495 Kč
Počet volných minut00
Počet volných SMS00
Volání mezi účastníky programu1,00 Kčzdarma
Volání do sítě O21,90 Kčzdarma
Ostatní + pevné sítě1,90 Kčzdarma
SMS nad rámec tarifu1,50 Kč1,20 Kč
MMS nad rámec tarifu3,00 Kč3,00 Kč

Také nová tarifní nabídka Bonerixu je co nejjednodušší a nabízí pouze dva přehledné tarify Mini a Maxi. Za první Mini platíte jen symbolický paušál 1 Kč měsíčně. Nejdražší hlasová položka stojí 1,90 Kč za minutu, což je ještě výhodnější sazba než například u veřejně nabízeného Bleskmobilu. Flatový Maxi přijde na 495 Kč měsíčně, přičemž hovory do všech tuzemských sítí jsou v rámci tohoto paušálu. Proti flatům O2, Vodafonu a T-Mobilu se zvlášť platí za SMS (1,20 Kč) a v ceně není ani žádný objem dat pro mobilní internet.

Nejlevnější balíček 1 GB se dá u Bonerixu dokoupit za 195 Kč, což nás dostává k hranici kolem 700 korun, kde mají své flaty i stávající operátoři. Ti nám ale internet v tarifu automaticky nutí, zákazníci Bonerixu si jej pořizovat nemusí, pokud jej nevyužijí. Všimněte si také, že Bonerix požaduje na rozdíl od reálných operátorů úvazek svých zákazníků pouze na 1 rok.

Mezi zákazníky Bonerixu patří například zaměstnanci některých velkých společností a jejich rodinní příslušníci (ČSOB, Lidl, Sazka, ČSA, McDonalds), zástupci měst a obcí (Žatec, Tábor, Chodov) nebo obchodní zástupci různých společností, fungujících na principu multi-level marketingu (OVB, Amway, Oriflame, Avon) atd. To je také důvod, proč nemůžeme Bonerix počítat mezi řádné virtuály, nabídka totiž není zcela otevřená pro každého. K objednávce na webu se sice dostanete, ale pokud nesplňujete podmínky pro „vstup do programu“, musí se za vás zaručit oprávněná osoba, tedy někdo, komu přístup ke službám Bonerixu náleží.

Diskuze (62) Další článek: Neomezené tarify O2 Free také pro podnikatele

Témata článku: , , , , Tarifní nabídka, Lákavá představa, F +