V kůži hledače pokladů: javová hra Cavern Diamond

Nová javová hra od Redbossu vychází z osvědčeného námětu. Budete se prokousávat mapou, přemisťovat kameny, sbírat diamanty a navíc musíte dávat pozor na nebezpečné příšerky. Kolik zábavy nová hra přináší se dozvíte v této recenzi.

Jako hledač pokladů budete ve hře Cavern Diamond procházet nejrůznějšími jeskyněmi a máte jediný úkol: sesbírat všechny diamanty a přitom nepřijít o život.

 
Hra pochází od týmu Redboss • úvodní nabídka hry

Lovec pokladů

Úkol je tedy prostý: hráč musí procházet postupně jednotlivými koly a posbírat všechny diamanty. Při plnění tohoto úkolu by si však měl dávat pozor na uvolněné kameny, jež by ho pádem mohly zabít. To ale není jediná nástraha, které se musí hráč vyhnout.

 
Honba za diamanty...

Velmi jednoduché

Cavern Diamond patří mezi hry, které jsem měl odjakživa rád, protože si u nich musím namáhat mozkové závity. Bohužel zájem o logické hry neustále klesá, a možná proto nasadili vývojáři pomyslnou laťku obtížnosti velmi nízko. Milovníky logických her to určitě nepotěší, ale ostatní hráči to nejspíš uvítají.

   
Hra je v každém kole o něco těžší

Nebezpečné příšerky

Kromě diamantů, které sbíráte, můžete během hry potkat také zmíněné kameny a zelené příšerky, jež se vás snaží zabít. Dále čekejte bomby, které vybuchují po dopadu na zem, a také různé bonusy jako zrychlení, změna gravitace, žádné bomby nebo žádné příšerky.

Zmíněné příšerky jsou sice k vidění ve většině map, ale není problém se jim vyhnout. Když je jich náhodou v některé mapě více, najdete většinou poblíž bonus, který je promění v diamanty. Hráč ovšem může příšerky likvidovat sám tím, že uvolní některý z kamenů a shodí ho na ně. Zabití nepřátelé se mění ve shluk diamantů.

 
Bonus G obrátí gravitaci • po sesbírání diamant musíte dojít na značku X • tak to dopadne, když na vás spadne kámen • některé mise jsou pěkně zapeklité

Žádné bodování

Zabíjení nepřátel za účelem zisku diamantů je však zbytečné, ve hře totiž chybí jakékoli počítání bodů. Nezáleží tedy na tom, zda hráč sebere pouze diamanty, které jsou na mapě od začátku hry, nebo zda jich sebere o něco víc díky likvidaci nepřátel. Toto považuji za velký nedostatek hry. Místo zasloužené odměny za zabití ošklivé příšerky musí hráč sebrat více diamantů, což mu sebere kus časového limitu. Časový limit ale není nijak těsný, takže to vlastně ani moc nevadí.

   
Někdy je diamantů docela dost... • ...a někdy až příliš • každé kolo je časově omezeno • gratulace na závěr

Krátkodobá záležitost

Celá hra má pouhých 21 kol, což je docela málo, protože kola jsou většinou poměrně krátká. Celková doba hraní hry nezabere více než pár desítek minut.

Cevern Diamond patří mezi průměrné javové hry. Nepřináší nic nového a dala by se ještě hodně vylepšit. Koupit ji můžete za 50 Kč.

Podpora telefonů

Alcatel 735i; Motorola V300, V500, V525 V600; Nokia 3510i, 8910i, 3100, 3200, 3300, 5100, 5140, 6100, 6220, 6230, 6610, 6800, 6820, 7210, 7250, 7250i, 3650, 3660, 6600, 7610, 7650, N-Gage, N-Gage QD; Sony Ericsson T610, T630, Z600

Plusy a minusy

+ jednoduchost
+ příjemná grafika
- délka
- zvuk
- absence bodování

Internetové odkazy

stránka vývojářů
zde je možné hru koupit

Diskuze (6) Další článek: Můj mobil: Nokia 6230

Témata článku: , Motorola V300, Nokia 3510i, Nokia N-Gage, Nokia N-Gage QD, Sony Ericsson T610, Příjemná grafika, Hra, Doba hraní, Poklad, Zabití, Diamond, DIA