V uchu jehly. Oppo Find X3 Pro fotí unikátní fotky uměleckých děl, které byste jinak zaměnili za smítko prachu

  • Oppo Find X3 Pro se může opřít o unikátní mikroskopický objektiv
  • Nabízí až 60× hybridní přiblížení těch nejmenších detailů
  • Je to jediný telefon, který umí nafotit sochy v uchu jehly...

Vlajková loď Oppa pro loňský rok, model Find X3 Pro, se může pyšnit mikroskopickou čočkou se 60× přiblížením, která je využita pro focení těch nejmenších věcí na světě. Ve Velké Británii se výrobce spojil s „mikroskopickým“ sochařem Dr. Willardem Wiagem MBE, jehož díla typicky vyplňují ucho jehly. Nejmenší sochy mají těžko uvěřitelné rozměry 0,005 milimetru!

Tato umělecká díla je běžně možné sledovat jen pomocí mikroskopu, Oppo však k nafocení jeho děl použilo mikroskopickou kameru Find X3 Pro, která je na mobilním trhu, i po téměř po roce, stále unikátní záležitostí. Telefon v obstojné kvalitě zachytí to, co běžně okem prakticky není možné vidět.

V Galerii se můžete podívat na úchvatná mikroskopická umělecká díla, u kterých zůstává rozum stát. Jak je vůbec možné běžnými nástroji vytvořit něco tak malého a současně tolik detailního? Samotný Dr. Wigan má dyslexii a autismus, prostřednictvím svých mikroskopických děl si však už od útlého věku dokazuje, že nic není nemožné. A v mikroskopickém umění se našel natolik, že je dokonce držitelem hned dvou Guinessových světových rekordů. Více o jeho práci se dočtete zde.

Oppo se spojilo s mikroskopickým umělcem:

Fotografie pořízené mikroobjektivem Oppo Find X3 Pro naleznete v naší galerii, představení samotného telefonu zase hledejte v tomto článku. Smartphone se u nás již prodává, byť nikoliv v české, ale v evropské distribuci. Do Česka se totiž oficiální cestou dostávají pouze modely řady Oppo A a Oppo Reno.

Diskuze (4) Další článek: Už vás nebaví hledání potvrzení v telefonu? Caviar vyryje QR kód rovnou na záda iPhonu 13 Pro

Témata článku: Oppo, , , , , Oppo Find X3 Pro, F +, Velká Británie, Telefon, Umělecké dílo, Guiness, Jin, Jehla, Socha, Ucho, Česká republika, Smítko, Oppo finda, Finda, Prach, Pro +,