Válka v Afghánistánu a klub smrti (Java hry)

Likvidujte teroristy ve válečném tažení pouštěmi Afghánistánu. Staňte se žoldákem a střílejte po všem, co se hýbe.

V dnešním mobilním koutku si zaválčíme v nechvalně známém Afgánistánu, podíváme se na jednu starou herní klasiku v podobě ježka Soníka, poté se pořádně vyřádíme v bláznivém The Club a na potrápení šedé kůry mozkové se dnes zaměří Crosspix. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Klepněte pro větší obrázek

Autoři: Jan Šťastný


Heroes of War: Sand Storm

Válka v Afgánistánu byla drsná. Rozlehlá území plná po zuby ozbrojených teroristů na každém kroku. Kam se člověk podíval viděl jen krev a smrt. Herní vývojář Qplaze se snaží nezapomenout na tyto hrůzostrašné válečné roky pro ruskou armádu a s neskutečnou vervou je přenesl do mobilní hry Heroes of War. Válečné peklo začne pro vás tutoriálem. Krátké vysvětlení základních principů nikdy neuškodí. Už od prvních okamžiků je zřejmé, že se od kontroverzního S.T.A.L.K.E.R.A nic nezměnilo. Stále totiž chodíme a střílíme na zpoza vykukujícího nepřítele.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Užijete si také zajímavou 3D grafiku a intenzivní pohled z „první osoby“, tedy jak to znáte z PC stříleček. Arzenál sice není rozsáhlý (dostanete do rukou základní pistoli a především AK-47, neboli populární Kalaschnikov), nicméně zábavy užijete dostatek. Zvuky jsou řekněme průměrné, tam by se dalo určitě ještě zapracovat. Ukrajinští autoři přeci jen poněkud zariskovali a ne každému se tato hra bude líbit. Kdo ale dokonale pronikne do válečného pekla a zvykne si na tolik kritizovaný „šoupací“ systém, kdy klasicky nechodíte, ale jste posouváni automaticky dál a dál, užije si pořádnou mobilní zábavu.

Heroes of War: Sand Storm (akční, bojová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HLLCN odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HSYHW odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Crosspix

Logická hra, která je asi nejvíce populární japonskému sudoku. V Crosspix, ale nevkládáte čísla do čtverců, ale nad ně, pod ně, na pravou či na levou stranu. Abyste si to tedy dokázali představit – objeví se vám pole o rozloze 10x10 políček a po stranách najdete čísla. Tyto čísla indikují kolik že se nachází v určitém sloupci zelených čtverečků, které po úspěšném složení dají dohromady nějaký obrazec. Jedná se tedy o matematicko-logickou hru, ve které se především ke konci opravdu zapotíte a občas budete muset praktikovat způsob pokus-omyl. Každý obrazec však něco znamená a tak se kolikrát už dovtípíte sami, jak by výsledný obrázek asi měl vypadat. Obrazce jsou různé, záleží na zvolených dveřích, do kterých vejdete. Vejdete-li tak do dveří s oblečením, čeká na vás 10 různých polí s 10 různými obrazci a ano, hádáte správně, cílený obrazec bude kousek oblečení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Komu nebude vyhovovat oblečení může sáhnout na další z jedenácti zbylých kategorií, jako třeba zvířata, sport, nebo dopravní prostředky. Herní princip, ač je ve své podstatě velmi jednoduchý je ale také velmi návykový a věřte, že spát nepůjdete, dokud ten nebo onen level nezvládnete. Hra má také obdivuhodnou životnost, neboť jak sem již zmínil, čeká na vás celkem 12 různých místností a v každé z nich 10 různých levelů. Po dokončení všech těchto se vám ještě otevřou bonusové místnosti s už opravdu hutnou náročností, nicméně i díky nim se výsledný počet levelů vyšplhá na něco málo přes 150 a to už je opravdu úctyhodné číslo. Kdo tak má rad logické hry, neměl by vůbec váhat.

Crosspix (logická):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HBLYR odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HNVAJ odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Sonic Jump

Jen těžko budete v dnešních řadách „pařanů“ hledat někoho, kdo by neznal legendárního ježka Soníka. Fialový střapatý ježek už toho má za sebou opravdu dost a jeho tvůrci ze SEGY se rozhodli pro jeho comeback. Jako vývojové studio si vybrali studio AirPlay, které přišlo s něčím novým, neokoukaným. V této hře (jak již název napovídá) budete totiž hlavně skákat. Nejedná se tak o klasickou hopsačku s ježkem v hlavní roli, ba právě naopak. Hra je založená na automatických skocích Soníka a vy prakticky jen korigujete jeho dráhu letu/skoku. Při skákání samozřejmě nechybí klasické sbírání zlatých kroužků, za které jste na konci každého kola odměnění bodovou odměnou. Jak si tak budete vesele skákat, náročnost hry se bude také vyvíjet, respektive zvyšovat. Poslední kola tak zůstanou zapovězeny asi jen zarytým fandům ježka Soníka, neboť náročnost ke konci hry je skutečně vysoká. Na druhou stranu po spoustu hráčů právě toto znamená velkou výzvu, však kdo z vašich kamarádů může říci, že tuto hru dohrál? Věřte, že jich opravdu moc nebude.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jinak klasické atributy zůstávají. Skáčete, spadnete mimo, ztratíte kroužky. Skáčete, spadnete podruhé mimo a konec, musíte se vrátit na začátek a celé kolo odehrát znovu. Právě v tomto tkví zmíněná vysoká obtížnost celé hry. Občasné nucené restarty misí jsou totiž na výsost otravné, ale jak jsem již zmínil výše, pro opravdové hráče právě tyto poznatky znamenají větší výzvu a větší chtíč takovéto hry dohrát. Pokud tak máte rádi ježka Soníka a chcete si vyzkoušet také něco nového, určitě vyzkoušejte. Kdo nezná tohoto hrdinu, ať určitě zkusí. Třeba právě nalezne svou novou oblíbenou herní postavičku.

Sonic Jump (plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HVHLR odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HVHLR odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

The Club

Jistě znáte velmi otřelou zápletku, kdy se parta boháčů rozhodne bavit tím, že najmou partu žoldáků, aby se navzájem povraždila, přičemž přeživší má právo svobody. Kolikrát už podobná zápletka byla zfilmovaná a kolikrát už byla použita také v herním průmyslu. Tentokráte se ale setkáme s velmi unikátní hrou, která ač na první pohled vypadá asi dost tuctově a nezajímavě, v sobě skrývá obrovský herní potenciál a několik nezapomenutelných okamžiků, ba i hodin. Ano, jedná se o klasickou shoot-em-up (postřílej je všechny) akci. Vaším jediným cílem bude střílení. Střílení po všem co se hýbe, nebo může vybouchnout. Vše je také tomuto cíli plně upraveno a tak se nemusíte zatěžovat pohybováním či střílením.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

To vše se děje automaticky, vy jen natáčíte radius svých střel pomocí tlačítek 4 a 6. Nicméně bavit se budete opravdu královsky a to i díky velmi pěkné grafice a především okolí, které opravdu hodně, hodně vybuchuje. Budete se tak alespoň na chvíli cítit jako John Rambo, nebo Arnold Schwarzenegger chcete-li. Slovo akční hra totiž zde získává úplně nový rozměr a vy si užijete obrovskou dávku opravdové mužské akce. Po vyčerpávajícím dnu v práci, či po nudném dnu ve škole tak nemůže být lepší relax, než si pořádně zastřílet. Čeká na vás také pěkná porce kol a to přesně 15. Odehrávají se na různých místech, proto se vám tak okolí jen tak neokouká. Co říci závěrem. Hra je prostě chytlavá ať se to někomu líbí nebo ne. Já jsem se úžasně dobře bavil a věřím, že všichni akcechtiví hráči také.

The Club (akční střílečka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HHESN odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HSSEB odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (8) Další článek: Plaťte za zboží textovkou

Témata článku: , , , , Jediný cíl, První okamžik, Afghánistán, Arnold, Akční hra, Schwarzenegger, Úctyhodné číslo, Herní průmysl, Dopravní prostředky, Klub, Smrt