Vařte chytře a bezpečně se senzorem Safera Sense

Vaření je první v žebříčku důvodů vzniku domácích požárů. Safera Sense rozpozná různé druhy vaření a automaticky nastaví časovače, takže vám automaticky řekne, že máte vařené těstoviny, nebo nahřátou pánev. Monitoruje teplotu, kvalitu vzduchu a řekne vám, kdy máte v kuchyni vyvětrat nebo zapnout odsavač par, pomocí speciálního senzoru rozpozná kouř.

Pozná, kdy jste zapomněli vypnout sporák a všechno vám formou alarmu nahlásí na smartphonu nebo tabletu, a když máte tu správnou varnou desku, Safera Sense ji dokáže ovládat a vypnout (podobně s digestoří). To vše v souladu s evropskou normou EN 50615.

Jedná se o malé a diskrétní zařízení, které se instaluje nad varnou desku (elektrickou, nebo plynovou) či pod odsavač par. Obsahuje více jak 20 senzorů, z nichž veškerá data analyzuje výkonný procesor. Měří nejen kvalitu vzduchu, ale zjistí i teplotu plotny, spotřebu sporáku a ví i o pohybu kolem něho.

Řešení spolupracuje s chytrými asistenty jako jsou Google Assistant, Amazon Alexa a Apple HomeKit. Díky tomu můžete sporák na dálku kontrolovat, ovládat a vypnout. To se hodí zejména u seniorů, kteří snáze zapomenou.

Firma svou novinku prezentovala na konferenci IFA GPC, více se dozvíte na webu výrobce. Zařízení je zatím dostupné na finském, německém, norském, švédském a britském trhu, dá se ale čekat jeho rozšíření. Cena se pohybuje kolem deseti tisíc korun.

Váš názor Další článek: NÁVOD: Pro zbytečné ikonky není vidět ty důležité. Zbavte se smetí v notifikační liště

Témata článku: , , , , , , , , , , IFA GPC, Fitbit Sense, Požár, Speciální senzor, Pánev, Sporák, Safe, Google a Amazon, Amazon Alex, Var, Chytré, Senzor, Vaření, Kvalita vzduchu, Soulad