Véčko, které nemusíte otevírat. Vnější displej dává Motorole Razr nové možnosti

Novodobé véčko s flexibilním displejem Motorola Razr se už několik týdnů prodává na českém trhu a výrobci podle jeho vlastních slov prodeje dělají radost, ačkoli se jedná o drahé zařízení za 40 tisíc korun. V uplynulém týdnu se do prodeje dostala dokonce i druhá barevná varianta a vybírat tak lze nyní mezi černým a zlatým provedením.

Nejčastěji bývá Razr srovnáván s modelem Galaxy Z Flip od Samsungu. Jednoduše proto, že žádný jiný výrobce podobný typ zařízení nenabízí. Papírově se Samsungem Motorola soupeřit nemůže – má například slabší procesor, pouze jednočočkový fotoaparát a baterii s nižší kapacitou.

Šetřte kloub

Jiné je to v oblasti designu – zde je pohled vždy subjektivní – a také v ovládání. Zejména díky mnohem většímu vnějšímu displeji má Razr širší možnosti rychlých reakcí bez nutnosti zařízení pokaždé otevřít, což je u komponenty citlivé na mechanické namáhání, tedy vnitřního flexibilního panelu, klíčová výhoda.

Nové možnosti interakcí přitom dostal vnější Quick View displej až s aktualizací telefonu na Android 10. Původně sloužil 2,7palcový OLED panel pouze k monochromatickému zobrazení času a základních notifikací. Nyní jsou způsoby využití mnohem bohatší, nechybí mezi nimi například psaní na klávesnici, ovládání fotoaparátu nebo povely navigace. Podrobněji novinky související s vnějším displejem představujeme na videu v úvodu tohoto článku.

Motorola Razr (2019)
rozměry a hmotnost: 172 × 72 × 6,9 mm, 205 g
displej: 6,2", kapacitní P-OLED, 876 × 2 142, 373 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 6 GB, baterie: 2 510 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 710 (8× Kryo 360, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
50 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (13) Další článek: Odstrašující případ. Objednali jsme levné chytré hodinky z Číny a pořádně jsme se spálili

Témata článku: Motorola, , , , , , , , Motorola Razr (2019), Quick View, Samsung Motorola, ? Displej, Panel, Ovládání, Nová možnost,