Mobility | Energie | Powerbanka

20 powerbank ve velkém srovnávacím testu. Žádná neposkytuje plnou slibovanou kapacitu

V testlabu časopisu Computer nedávno proběhlo téměř měsíční měření a testování powerbank. Do velkého srovnávacího testu jsme vybrali 20 modelů s kapacitou 10 000 mAh dostupných v českých obchodech.

O problematice powerbank a zjištěných poznatcích během testování jsme již psali v předchozím článku, nyní je čas na prezentaci naměřených výsledků. 

V galerii výše vidíte velké přehledné tabulky s naměřenými hodnotami (tabulky vidí jen předplatitelé Živě Premium), ve kterých můžete snadno porovnávat jednotlivé modely. Následuje detailnější hodnocení jednotlivých modelů od vítěze až po nejhůře hodnocený model. 

Ovšem pozor, některé modely sice neopanují přední příčky hodnocení, ale přesto stojí za pozornost díky svébytným vlastnostem. 

V pokračování pro předplatitele také najdete

1. Verbatim 10000 mAh, USB-C PD, QC 3.0 (49576)

[RateBox: {"rate":"8.4","plus":"Příjemné kovové plochy;Všemožné standardy rychlého nabíjení;Zvládá vysoké proudy;Cena a kapacita","minus":"Ostřejší hrany okolního plastu;V balení jen Micro-USB kabel"}]

Cena: 650 Kč

Malá sympatická powerbanka s velkými kovovými plochami a tloušťkou pouhých 13,5 mm byla příjemným překvapením. Nabídla totiž nejen jednu z nejvyšších skutečných kapacit, ale hlavně podporu všech důležitých standardů pro rychlé nabíjení jak připojených zařízení, tak i sebe samé. Zamrzí jen ostřejší hrany vystupujícího plastu na bocích nebo fakt, že v balení najdete jen Micro-USB kabel. Díky přítomnosti Micro-USB i USB-C je ale tato powerbanka skvěle univerzální.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: ASRock dostal osmijádrový Ryzen s integrovanou grafikou do miniaturního počítače v krabici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,