Vernee Thor E: Přepněte na černobílou a vydrží tři dny

  • Za 3 500 Kč se chlubí třídenní výdrží
  • Dosáhne na ni díky 5 020 mAh akumulátoru a Endurance módu
  • Chcete ale používat Android bez barev?

Je to telefon střední třídy, jakých na čínských e-shopech najdete desítky. Ale Vernee Thor E má přece jen něco navíc. Nenápadné tlačítko na boku, které na displeji vypne barvy a celý přístroj přepne do úsporného režimu. Říkají mu Endurance mód, k dispozici máte jen šest aplikací a vypne se synchronizace na pozadí. Výsledkem má být třídenní výdrž.

Ano, na tři dny se opravdu dá dosáhnout, ale spíše než monochromatickému displeji bych to přičetl omezení komunikace se sítí, staženému jasu a masivní baterii s kapacitou 5 020 mAh. Stupně šedi na displeji jsou spíše jen divadlo, podobného efektu dosáhnete, když stáhnete jas na svém úplně normálním displeji a vypnete synchronizaci na aplikací. Tedy žádný zázrak, ale proč nemít úsporný režim hned pod palcem?

Silná baterie se na vzhledu nijak neprojevila, telefon má kompaktní rozměry, tloušťka zůstala na sympatických 8,2 mm. I váha pouhých 149 gramů zaslouží pochvalu. Tělo přístroje je sice z plastu, ale díky imitaci broušeného kovu se vzhledem nemá za co stydět.

Smartphone dále nabídne 5" HD displej a pohání jej osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,35 GHz doplněný o 3 GB RAM. Nečekejte tedy žádného trhače, ale při běžném používání vše šlape na jedničku. Pro data pak poslouží vnitřní 16GB úložiště. Nechybí ani podpora LTE včetně pásma 800 MHz nebo čtečka otisků prstů. Pro fotografování slouží zadní 13 MPx nebo 5Mpx přední fotaoparát, kvalita fotografií ovšem odpovídá ceně. Vše pak běží na Androidu 7.0 Nougat v čisté podobě.

Výrobce se na svém webu vernee.cc chlubí předprodejní cenou 119 dolarů, ale třeba Gearbest jej nabízí za ještě lákavějších 99 dolarů. To znamená, že včetně daně a celních poplatků se dostaneme na cenu kolem tří a půl tisíce korun.

Jak fotí Thor E

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Výkony fotoaparát nejsou nic moc, ale v nouzi rozhodně postačí.

Ukázka uživatelského prostředí

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Uvnitř běží operační systém Android 7 Nougat. Výrobce jej ponechal v čisté podobě. Když přepnete displej na černobílou, screenshoty jsou i nadále barevné.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí fotoaparátu je jednoduché, pouze základní režimy, nastavení a pár barevných filtrů.
Diskuze (23) Další článek: Android je nejrozšířenější, ale také nejroztříštěnější operační systém na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , , MAh, Monochromatický displej, Dolar, Třídenní výdrž, Žádný zázrak, Nenápadné tlačítko, Thor, Čistá podoba, Broušený kov, Stažený jas, Tloušťka, Barevný filtr, Gearbest, Podobný efekt,