Vertu se probouzí. Představuje novou generaci luxusního smartphonu Constellation

  • Další model luxusního, ručně vyráběného smartphonu
  • Hlavním materiálem je kov, kůže a safírové sklo
  • Výbava je v rámci kategorie luxusních zařízení na špičkové úrovni

Anglická značka luxusních ručně vyráběných telefonů Vertu o sobě dává vědět po poměrně dlouhé době. Naposledy jsme o ní slyšeli zhruba před rokem v souvislosti s novými materiálovými a barevnými přírůstky do kolekce smartphonů Signature Touch. Nyní ale přichází zcela nový model, který znovu přivede k životu kolekci Vertu Constellation.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vertu po zpřetrhání historických vazeb s Nokií sází u smartphonů výhradně na Android. Také nové Vertu Constellation je chytrý telefon s 5,5palcovým dotykovým AMOLED displejem a jemným 2K rozlišením. O výkon se stará procesor Qualcomm Snapdragon 820 v doprovodu 4 GB RAM a 128GB vnitřního úložiště. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 12 Mpx s pixely o velikosti 1,55 mikronu. Baterie nabídne kapacitu 3 220 mAh, smartphone se dobíjí pomocí USB-C. Běží na operačním systému Android 6.0.1 Marshmallow.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Neodborní komentátoři se často podivují nad použitím loňských komponent, zejména procesoru. Vysvětlení je logické. Návrh, vývoj a výroba díky ručnímu zpracování trvá u Vertu nejméně dvakrát tak dlouho než u sériově vyráběných zařízení, takže i když výrobce při návrhu počítá s aktuálními nebo brzy dostupnými komponentami, v době uvedení do prodeje už mohou být trochu starší. U tohoto typu zboží ale hardware zdaleka není na prvním místě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nejdůležitější je design a na tom s v Anglii dali opět záležet do posledního detailu. Smartphone kombinuje hliníkové plochy s koženými, véčkové linie Vertu mají jasný rukopis. Displej kryje sklo ze 140karátového krystalu 6. generace. O dobré podání zvuku se postará dvojice reproduktorů s technologií Dolby Digital Plus. Nechybí služba 24/7 asistenta Conciérge, kterou stačí vyvolat stiskem speciálního funkčního tlačítka na boku telefonu.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení se v buticích objeví v polovině února za cenu okolo 150 tisíc korun. Vlajkový butik Vertu v současné době v Česku nenajdeme, ale luxusní zboží anglické značky (telefony, smartphony, příslušenství) lze zakoupit u prodejních partnerů v Praze, Brně, Ostravě a Karlových Varech. Zájemci mohou zařízení objednat také přímo na webu Vertu a následně jim bude doručeno z Anglie až domů.

Diskuze (11) Další článek: Pro peníze za rok už jen s mobilem nebo otiskem prstu. EU chystá nové nařízení

Témata článku: , , , , , Komponenta, Ruční zpracování, Anglie, Pro +, Signature Touch, Luxusní, Gen, Poslední detail, Nový materiál, Nov, Pře, Dobré podání, Lux, SMA, Dotykový amoled,