Videohovory jednoduše. Na Skype nepotřebujete ani instalaci, ani registraci

Pandemie zvýšila zájem o videokonference. Firmy zvolí sofistikovaná řešení, ale jednotlivcům půjde hlavně o jednoduchost (aby to zvládla i babička). Skype nabízí možnost, jak si zcela jednoduše popovídat i ve skupině.

Služba je na adrese www.skype.com/cs/free-conference-call/. Nic nestojí a pro spuštění není potřeba nic instalovat ani se registrovat. Organizátor videoschůzky klikne na „Vytvořit schůzku“, vygeneruje odkaz, který pošle účastníkům (Messenger, e-mail, SMS, jakýkoli typ textového komunikátoru). Účastníci odkaz otevřou v prohlížeči a zadají své jméno. Nic víc.

Funguje to i na mobilu, jen musíte nainstalovat aplikaci Skype (Android / Apple iOS). Ovšem i tady to jde bez registrace. Znovu stačí kliknout na odkaz od zakladatele videokonference.

Jakmile konference začne, už je to celkem klasika. Můžete zde střídavě mluvit, dle potřeby utlumovat mikrofony či vypínat obraz, k dispozici je i textový chat a rychlé sdílení obrazovky. Vše dobře funguje i při kombinaci telefonu a počítače. 

Koronavirus online

Diskuze (3) Další článek: Nadstavba One UI 2.1 by mohla brzy dorazit na Galaxy S10 a Galaxy Note10

Témata článku: , , , , , , , , Odkaz, Registrace, Instalace, Apple IOS, Videohovor, Videokonference,