Víkendový kvíz: znáte Siemens a jeho telefony? (oživeno: výsledky)

Po kratší pauze jsme pro vás připravili další víkendový kvíz. Tentokrát v něm můžete prokázat své znalosti o společnosti Siemens a jejích mobilních telefonech. Nebude vůbec lehký, připravili jsme si na vás řadu chytáků.
Víkendový kvíz: znáte Siemens a jeho telefony? (oživeno: výsledky)

Už je to nějaký čas, co jste si mohli otestovat své znalosti o telefonech Nokia a Sony Ericsson v rámci zábavných víkendových kvízů. Navazujeme na rozjetý seriál a tentokrát jsme se zaměřili na Siemens.

Pravidla kvízu jsou stále stejná. Vždy je správná jen jedna odpověď, správné řešení doplníme v 22.00 hodin. Odpovědi můžete psát na papír a potom je jen zkontrolovat, klidně se ale svými tipy pochlubte v diskusi pod článkem.

1. Kdy byla firma Siemens (tehdy ještě pod názvem Siemens & Halske) založena?

a) 1847
b) 1876
c) 1898
d) 1907

2. Kolik účastníků bylo obsluhováno vůbec první telefonní ústřednou vyrobenou firmou Siemens?

a) 4
b) 8
c) 24
d) 64

3. Jak se jmenovala loď, se kterou Siemens položil první transatlantický telegrafní kabel z Irska do Spojených států amerických?

 

a) Edison
b) Aurora
c) Faraday
d) Kirchhoff

4. V roce 1966 došlo ke sloučení tří nezávisle fungujících závodů pod jeden celek, který se dále prezentuje pouze značkou Siemens. Který závod je v následujícím výčtu navíc?

a) Siemens & Halske
b) Siemens – Schuckerwerke
c) Siemens – Reiniger-Werke
d) Siemens – Motorwerke

5. Který muž na obrázku je Dr. Klaus Kleinfeld, prezident a CEO (Chief Executive Officer)?

 

a) první zleva
b) pátý zleva
c) šestý zleva
d) pátý zprava

6. Kterou stáj Formule 1 sponzoruje Siemens?

a) McLaren
b) Williams
c) Ferrari
d) BAR

7. Na obrázku je:

a) scéna z reklamy na Siemens SK65
b) šéf odborů
c) šéf divize mobilních telefonů
d) předseda představenstva

8. Logo Siemens Mobile na svém dresu nenosí

a) David Beckham
b) Ronaldo Luiz Nazario de Lima
c) Pavel Nedvěd
d) Zinedine Zidane

9. Siemens jako první na světe uvedl mobilní telefon s:

a) polyfonním vyzváněním
b) barevným displejem
c) integrovanou anténou
d) vestavěným fotoaparátem

10. Ve kterém roce koupil Siemens divizi mobilních telefonů společnosti Bosch?

a) 1999
b) 2000
c) 2001
d) 2002

11. Kolik mobilních telefonů prodal Siemens v roce 1999?

a) 5 253 000
b) 9 224 000
c) 13 398 000
d) 17 687 000

12. Jaké označení nese model na obrázku?

Klepněte pro větší obrázek 

a) CL65
b) CK65
c) CV65
d) CXV65

13. První mobil s vysouvací konstrukcí nesl označení:

a) SL6
b) SL10
c) SL25
d) SL55

14. Kterou vlastností byl typický mobilní telefon Siemens S25?

a) přišel s úplně novým systémovým konektorem 
b) měl wapový prohlížeč, který v ČR nefungoval 
c) byl to první Siemens s podporou Bluetooth 
d) jako první přišel s barevným displejem

15. Který mobilní telefon Siemens uvedený v roce 2003 měl infraport a hlasové ovládání funkcí?

a) Siemens S45
b) Siemens S55 
c) Siemens SL55
d) Siemens SX1

16. Který z modelů mají všichni tři čeští operátoři současně ve své nabídce?

a) A57
b) C65 (CT65)
c) S65
d) žádný

17. Kolik mobilních telefonů véčkové konstrukce značky Siemens jste si doposud mohli koupit na českém trhu?

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

18. Siemens C35i stál po svém uvedení přibližně:

a) 5 900 Kč
b) 6 900 Kč
c) 7 900 Kč
d) 8 900 Kč


Výsledky:

1. a), 2. b), 3. c), 4. d), 5. b), 6. a), 7. c), 8. c), 9. b), 10. b), 11. d), 12. d), 13. b), 14. b), 15. b), 16. d), 17. c), 18. d)

Témata článku: Siemens, Ostatní, Telefony, Siemens C35i, Siemens S45, Siemens S55, Siemens SK65, Siemens SL55, Siemens SX1

10 komentářů

Nejnovější komentáře

  • flaskinn, flaskinn 17. 4. 2005 17:09:51
    až na to že siemens ho doopravdy měl bylo to již v roce 1999 a mysliím že...
  • Nesa, Nesa 17. 4. 2005 14:25:25
    Docela se divim, že se teď redakce rozhodla uznat Siemensům barevné...
  • ConPower, ConPower 17. 4. 2005 12:23:36
    Celkem nic moc. Ale já se napříště zlepším .
Určitě si přečtěte

Lenovo Moto G5: černý kůň střední třídy [recenze]

Lenovo Moto G5: černý kůň střední třídy [recenze]

** Nenápadný navenek, povedený uvnitř ** Lenovo Moto G5 potěší výbavou, ale hlavně čistým Androidem ** Díky speciální úpravě přežije déšť i polití

16.  8.  2017 | Miksa Martin | 16

Xiaomi Mi 5X: Foťák s optickým zoomem i pro střední třídu

Xiaomi Mi 5X: Foťák s optickým zoomem i pro střední třídu

** Xiaomi dostává optický zoom i do vyšší střední třídy ** Smartphone nabízí skvělý poměr výkonu a ceny ** LTE v pásmu 800 MHz zatím chybí

26.  7.  2017 | Miksa Martin | 5

Asus Zenfone AR: na rozhraní mezi třemi realitami [recenze]

Asus Zenfone AR: na rozhraní mezi třemi realitami [recenze]

** Asus Zenfone AR vás přenese do rozšířené i virtuální reality ** Nekompromisní výbava uspokojí i ty nejnáročnějí uživatele ** Celkový dojem kazí jen vyšší cena

23.  7.  2017 | Miksa Martin | 4

360° kamerky se stanou běžnou součástí smartphonů. První modely už se prodávají

360° kamerky se stanou běžnou součástí smartphonů. První modely už se prodávají

** Dnes pro natáčení VR obsahu používáme samostatné 360° kamerky ** ProTruly a HT Optical ji implementovali do telefonu ** Během pár let by mohly být běžnou součátí telefonů

18.  7.  2017 | Miksa Martin | 9

Vernee Thor E: Přepněte na černobílou a vydrží tři dny

Vernee Thor E: Přepněte na černobílou a vydrží tři dny

** Za 3 500 Kč se chlubí třídenní výdrží ** Dosáhne na ni díky 5 020 mAh akumulátoru a Endurance módu ** Chcete ale používat Android bez barev?

15.  7.  2017 | Kůžel Filip, Láska Jan, Miksa Martin | 23


komerční sdělení

Komerční sdělení