Visor konečně s barevnou obrazovkou

Od pondělí začal také Handspring nabízet organizér Visor v barevném provedení, přidal se k tomu i výkonnější Visor Platinum.
Od pondělí začal také Handspring nabízet organizér Visor v barevném provedení, přidal se k tomu i výkonnější Visor Platinum.

Handspring vstupuje na pole barevných organizérů jako poslední v řadě, ale na úrovni. Zatímco Palm IIIc je nafouknutou variantou řady III, barevný Visor Prism zachovává stejné rozměry, jako ostatní Visory. Je jen o chloupek tlustší, půdorys má ale stejný. Kromě barevného displeje se ještě liší v jednom detailu, zapínání se přesunulo z levé strany na pravou. Je to jistě jen detail, ale může za to zřejmě právě barevný displej, další nově uvedený Visor ho má na standardní levé straně.

Barevný je Prism, platinový je Platinum

Barevný Visor nabízí proti 256barevnému Palmu IIIc něco navíc, nabízí totiž až 65535 barev, co ž stačí na velmi věrné podání obrázků na obrazovce daných rozměrů. Stejně tak má navíc ve standardu kolíbku s USB konektorem. Stejně jako Palm IIIc je Visor napájen z Li-Ion akumulátorů, které umí dobjet v kolíbce. Má i podobnou životnost na baterie – 14 dní běžného provozu, nebo 6 hodin nonstop. Dalšími parametry je 8 MB paměti a 33MHz procesor DragonBall. Cena za barevný Visor je stanovena na 449 dolarů. (IIIc stojí 399 dolarů)

Současně s barevnou verzí byla uvedena i černobílá varianta s označením Platinum. Její hlavním reklamním sloganem je rychlost, byť není proti Prismu nijak jiná, používá také 33MHz DragonBall V2. Přesto je to proti 20MHz či pomalejším starším verzím výrazně více. Visor Platinum bude dodáván pouze v kovové barvě a od Prismu se kromě displeje liší i běžnými AAA baterkami. Cena Visoru Platinum bude 299 dolarů. Stejně jako Prism používá i Platinum nový Palm OS 3.5.2H.

Ukazuje se, že v případě barevného modelu se cítí Handspring výrazně silnější v kramflecích a jde nad cenu Palmu. Má ale také rozhodně proč, 16bitové barvy, USB rozhraní a místo pro rozšiřující moduly. Handspring již dříve deklaroval, že barevný Visor bude orientován především na hráče, v současnosti ale není na trhu dostatek softwaru, který by plně využíval možností barevného displeje. Málo her podporuje barvy, a podpora 16bitových barev je ještě vzácnější.

Váš názor Další článek: Jak se chovat s mobilem aneb pryč s burany

Témata článku: , , Obr, Bar, VIS, Obraz