Vivo má funkční čtečku otisků v displeji. Zatím je však příliš pomalá

  • Qualcomm technologii testuje už roky, ale na první mobil stále čekáme
  • Asi jej přinese Vivo, tedy nikoliv Apple ani Samsung
  • Rozpoznání otisků zatím trvá sekundu, a to je hodně

Vypadá to, že to nebude Samsung ani Apple, kdo světu poprvé předvede snímač otisků prstů integrovaný do displeje (resp. pod něj). Všem hodlá vypálit rybník čínské Vivo, které na veletrhu MWC Šanghaj ukázalo několik vzorků s prototypem nového senzoru. O vývoj a výrobu se postaral americký Qualcomm.

Vivo ve videu zdůrazňuje, že stále jde o prototyp, který využívá první generaci nového ultrazvukového snímače. Engadget jej vyzkoušel a prý jde o slibnou, leč zatím pomalou technologii. Doba odemknutí telefonu je zhruba o sekundu delší, než u současné generace konvenčních snímačů, které to zvládnou v řádu desetin sekundy. Bylo také potřeba trefit přesné místo na displeji. Ve finálních telefonech má otisky detekovat celý spodní pruh displeje.

U jiného prototypu Vivo stejný snímač umístilo pod zadní kovový kryt a úspěšně demonstrovalo odemknutí telefonu otiskem i pod vodní hladinou.

Nový snímač od Qualcommu má zpočátku fungovat s nedávno představenými Snapdragony 630 a 660, k výrobcům se dostane ještě v průběhu června. Do budoucna má být snímač k dispozici pro Snapdragony vyšší třídy i pro čipsety jiných výrobců, komerční vzorky budou dostupné ještě před koncem letošního roku.

Zdroj Vivo

Diskuze (10) Další článek: Dvě novinky od Qualcommu: Snapdragon Wear 1200 a Snapdragon 450

Témata článku: , , , , , , Sekunda, Vymoženost, Rybník, F +, Stejný snímač, Konvenční snímač, Šanghaj, ? Displej, Vivo, Přesné místo, Nový senzor, Vysoká třída, První generace, Otisk, Snímač, Finální telefon, Prst integrovaný, Spodní pruh, Čtečka