Vivo představí Apex 2020: futuristický telefon bez tlačítek a konektorů

Na veletrhu MWC 2020 (měl běžet od pondělí do čtvrtka 27. února) chtělo Vivo oznámit novou generaci konceptu Apex 2020. Po zrušení veletrhu však nezbývá než online premiéra, konat se bude v pátek 28. února. Část specifikací známe už teď.

Apex 2020 je nástupcem loňského Apex 2019 a předloňského Vivo Apex, který se dostal do prodeje v upravené formě jako Vivo NEX S. Původní myšlenka zůstává: Vivo chce ukázat svou technologickou vyspělost.

Těšit se máme na tzv. „Full-View-All-In-One-Screen“, což je 6,45" AMOLED displej na bocích zakřivený o 120 stupňů. V bočních částech budou připraveny dotykové plochy nahrazující tradiční boční tlačítka. Jejich druhá generace má přinést vyšší citlivost a rychlejší dotykovou odezvu. Obnovovací frekvence displeje bude 120 Hz.

Představovací video loňského konceptu Vivo Apex 2019:

Tělo telefonu má opět postrádat jakékoliv konektory, veškerá konektivita bude řešena výhradně bezdrátově. Na zádech si všímáme kruhového fotomodulu s dvěma objektivy. Ten horní má nabídnout 5 - 7,5× periskopické přiblížení, spodní 48MPx snímač má využívat gyrooptickou stabilizaci přirovnávanou ke klasickým gimbalům. No, uvidíme...

Diskuze (1) Další článek: Honor začne v Evropě prodávat notebooky s Microsoftem a telefony bez Googlu

Témata článku: Vivo, , , , , , , Vivo Apex, Displej, Veletrh, Koncept, Tělo telefonu, Dotyková plocha, Boční část, Detail, F +