Vivo Y72 5G je stylový telefon pro mladé hráče. 5G je přípravou do budoucna

Krátce po české premiéře modelů Vivo Y52 5G a Vivo Y72 5G nám druhý zmiňovaný zavítal do redakce, a to v černé barevné variantě. Příjemně tenký smartphone vás potěší již výbavou základní krabičky, kde najdete USB kabel, 18W síťový adaptér, sluchátka, špendlík i základní silikonové pouzdro. Přímo na displeji telefonu je od výroby nalepena i základní ochranná fólie.

Samotný displej má úhlopříčku 6,58 palce a využívá rozlišení Full HD+. Nejedná se o kvalitnější OLED panel, což je patrné na první pohled, na druhou stranu máte k dispozici tmavý systémový režim, můžete si pohrát s barevnými odstíny a je tu i mód, který odfiltruje modré světlo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vivo Y72 5G nám do redakce dorazilo v černé barevné variantě, byť se to tak z přiložených fotek rozhodně nezdá...

Díky zakřiveným zádům padne telefon dobře do dlaně, pokud se záda při hraní her zahřejí, nemá tendenci vyklouzávat z ruky. A kdyby snad ano, přibalený kryt tento problém vyřeší za vás. Na zádech však ve velké míře ulpívají otisky prstů a zbytková vlhkost, což trochu kazí dojem z povedených odlesků námi testované černé barvy. Alternativně je telefon k dostání v duhové.

Redakční představení telefonu Vivo Y75 5G:

Trojité fotoaparáty jsou poměrně variabilní, ještě když je připraven 2× in-sensor zoom (výřez z 64Mpx objektivu) nebo portrétové focení. Samostatně můžete přepnout na 4cm supermakro nebo na ultraširokoúhlý objektiv. Výkon zajišťuje Mediatek Dimensity 700 5G, který v Antutu získal necelých 350 tisíc bodů, takže si na telefonu zahrajete i některé náročnější hry.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Screenshoty z nadstavby FunTouchOS 11.1

Modely střední třídy mají často problém utáhnout hru Titan Quest, ovšem framerate se zde propadal minimálně na 28 fps, což stále značí velmi dobrou hratelnost. A to na nejvyšší grafickou kvalitu. 8GB operační paměť doplňuje 128GB úložiště UFS 2.1, které ještě rozšíříte microSD kartami. V tom případě už ale do telefonu nepřidáte druhou nanoSIM. 5 000mAh baterii dobijete až 18 Watty. V hardwarové výbavě nechybí NFC ani podpora 5G sítí.

První ukázkové fotografie:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Softwarovou stránku zastřešuje Android 11 s nadstavbou FunTouch OS 11.1, která má celou spoustu softwarových vychytávek, jako třeba zástupce rychlého spuštění v horní liště. Aplikační výbava nabízí obvyklý základ od Googlu doplněný aplikacemi od Viva. Biometrický přístup obstará boční čtečka otisků prstů či základní rozpoznávání obličeje. Vivo Y72 5G se v Česku prodává za 7 499 Kč, až do 8. srpna jej můžete pořídit se slevou 700 Kč. První dojmy z nového smartphonu můžete vidět na videu výše, zbytek si schováme do připravované recenze.

Diskuze (1) Další článek: A zase je tu petice. Uživatelé od Samsungu chtějí v příštím roce nový Galaxy Note

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , , , , , Vivo Y72 5G, Telefon, Pro +, Supermakro, Stylový telefon, MediaTek Dimensity, Titano Quest, Síťový adaptér, Full HD +, Výbava,