Voda nedostane šanci, Nokie budou superhydrofobní

Když dnes upustíte mobil do vody, může to znamenat jeho konec a zcela jistě to znamená konec jeho záruky. Budoucnost je jiná, superhydrofóbní.

Od představení fotomobilu Nokia PureView 808 uběhlo více než čtvrt roku. Mimo jiné byl vyhlášen nejlepší novinkou letošního ročníku barcelonského veletrhu MWC. V dubnu pak Nokia spustila předobjednávky. Naposledy se o technologii PureView hovořilo v souvislosti s její implementací do Lumií, jež by měly být představeny na nadcházejícím Nokia Worldu koncem září.

V tomto týdnu se pak objevila další zajímavá spekulace, která se týká jak nových Lumií, tak řady PureView. Nové modely obou těchto řad měly být vyráběny jako vodotěsné. Navíc by neměl být vodotěsný jen povrch telefonu, ale nově také vnitřek telefonu. Tedy pokud by se voda dostala skrze „nepropustnou“ vnější vrstvu, tak ani poté by telefon neměl utrpět žádnou újmu.

Na toto téma se rozpovídal také viceprezident Nokie pro západní Evropu, který řekl: „Co se stane, když dopadne kapka vody na list lotosu, motalo hlavy celým generacím vědců, ale náš tým v Cambridgi našel řešení.Nano technologie nám to umožní. Superhydrofobní technologie dokáže vodu odrazit, zastavit a odstranit ji z povrchu zařízení. To je kouzlo, které se chystáme přinést na trh.“

S velmi podobnou technologií již Nokia koketovala v loňském roce a světu ji přiblížila na akci Nokia World 2011. O přiblížení tohoto vodoodpudivého účinku se právě na této akci postarali kolegové z GSMAreny:

Diskuze (44) Další článek: Konference „Firmy v sociálních sítích“ startuje již tento čtvrtek

Témata článku: Nokia, , , Nokia 808 Pureview, Sup, Voda, Super +, Super, Nanotechnologie, Šup