Vodafone přihlásil za Sazkou pohledávky za 195 milionů korun

Městskému soudu v Praze přibývají další pohledávky do insolvenčního řízení se zadluženou Sazkou. Vodafone Czech Republic se hlásí o 194,9 milionu korun. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Vodafone do řízení přihlásil sedm pohledávek, splatné jsou první tři v celkové výši přesahující 117 milionů korun. Zbývající čtyři pohledávky za více než 77 milionů korun zatím splatné nejsou.

Do řízení se dosud přihlásilo 173 věřitelů, někteří z nich ale své pohledávky zase stáhli. Pohledávku do řízení už přihlásila například firma Eto, ke které se dříve hlásil realitní magnát Radovan Vítek, ta chce po Sazce zhruba 254 milionů korun. Sidereus Holdings chce po Sazce přes 413 milionů korun. Firma Telefónica O2 Czech Republic 205,5 milionu korun, KKCG SF podnikatele Karla Komárka 408,8 milionu korun. Česká spořitelna pak 215 milionů korun. Věřitelé dosud do insolvenčního řízení přihlásili na splatných pohledávkách více než dvě miliardy korun.

Sazka je od úterý 29. března v úpadku, věřitelé, kteří tak dosud neučinili, mají od té doby 30 dní na přihlášení svých pohledávek. První schůze věřitelů se sejde 26. května. Na ní by se mělo rozhodnout, zda firma půjde do konkursu, nebo zda věřitelé odsouhlasí její reorganizaci. Pravděpodobnější je druhá varianta, reorganizační plán chce soudu předložit předseda představenstva firmy Aleš Hušák nejpozději 10 dní před schůzí věřitelů.

Sazka už má soudem stanovený i prozatímní věřitelský výbor, jeho členy jsou firmy Moranda, Siderius Holdings Limited, k oběma se dříve hlásil miliardář Radovan Vítek. Dále KKCG SF podnikatele Karla Komárka a dva přihlášení věřitelé Gtech Global Services Corporation a Česká spořitelna. Insolvenčním správcem je Josef Cupka.

Diskuze (4) Další článek: Nový tarif Round Down: když operátor zaokrouhluje dolů

Témata článku: , , , Pohled, Voda, Insolvenční řízení, Mil, Milión korun,