Vodafone rozšířil pokrytí EDGE

Vodafone i nadále pokračuje v rozšiřování technologie EDGE do dalších měst. Mobilní operátor od 1. června posílil signál v doposud pokrytých oblastech a navíc mohou využívat datové služby přes technologii EDGE i obyvatelé nových měst.

V současné době může stahovat data 3x rychleji než přes technologii GPRS již 30% populace. Jde o obyvatele Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce, Hradce Králové, Českých Budějovic, Pardubic, Plzně, Karlových Varů, Liberce, Ústí nad Labem a nově také Opavy, Chomutova, Jihlavy, Frýdku-Místku, Jablonce nad Nisou, Třince, Kolína a Prostějova.

„Všechna zmiňovaná města jsou pokryta z 90% a společnost počítá s dalším rozšiřováním. Chceme, aby datové služby byly dostupné co nejširší vrstvě zákazníků. Proto pokračujeme v investování do této technologie,“ říká Martin Horčička, ředitel roamingu a klíčových služeb Vodafonu.

Průměrný zákazník EDGE technologie stáhne dvakrát více dat než průměrný zákazník přes GPRS technologii. Díky spuštění technologie EDGE a zavedení neomezeného datového tarifu Připojení Nadlouho vzrostl od 1. března minulého roku objem přenesených dat v síti Vodafone o téměř 1 900%.

Mapu pokrytí technologií EDGE spolu s přehledem všech přístupových míst naleznete zde.

Diskuze (16) Další článek: Vodafone: akční cenu MMS ze zahraničí měnit nebudeme

Témata článku: , , , Voda, Net Check, Investování, Edge +,