Vodafone Simply: telefony připravené pro důchodce

Světová jednička mezi mobilními operátory Vodafone se nesoustředí pouze na sítě třetí generace. Nabízí i služby pro nejširší skupinu zákazníků. Nejnovější akce se soustředí na lidi, kteří chtějí co nejjednodušší telefon. Ano, třeba na seniory.
Českým éterem se zanedlouho bude prohánět signál světové telekomunikační jedničky, britské společnosti Vodafone. Dá se tedy očekávat, že to, co Vodafone představuje v okolních zemích, dříve či později poznáme na vlastní kůži i u nás. V minulých dnech Vodafone ve Velké Británii a několika dalších zemích představil velice zajímavou službu, kterou ocení především jedinci, kteří si stěžují na přetechnizovanost mobilních telefonů.

Jednoduše

Služba nese název Vodafone Simply. Protože jde však o nabídku zcela jedinečnou, je zapotřebí i jedinečné vybavení. Pokud zastáváte názor, že mobilní telefon je primárně určen pro telefonování a příjem textových zpráv, bude britská nabídka přímo pro vás. Vodafone Simply používá speciální mobilní telefony, které vznikly na základě spolupráce se společností Sagem. Pokud byste ale čekali nějaké převratné technologické novinky, byli byste úplně vedle. Tyto modely jsou v zásadě vybaveny jen třemi základními funkcemi. Dovedou volat, pracovat s textovými zprávami a zaznamenávat telefonní hovory.

Podle názvu programu Vodafone Simply byly pojmenovány i zmiňované modely. Zákazník si může vybrat buď stříbrný Sagem VS1 (podrobnější informace najdete zde) nebo elegantnější černý Sagem VS2 (podrobnější informace hledejte zde).

 
Sagem VS1 • Sagem VS2

S využíváním speciálních „mobilů“ nebudou mít problémy ani starší a hůře vidící lidé. Displeje jsou totiž jasné, zřetelné a navíc s velikým písmem, které je základem jednoduchosti. Na displejích s výrazným typem písma postavil Vodafone celou svoji reklamní kampaň zaměřenou právě na službu Simply. Určitě jde o velice odvážný krok, ke kterému se zatím mnoho operátorů, opírajících se především o množství funkcí, neodhodlalo. Nad displejem jsou umístěna tři tlačítka určená pro výše zmiňované funkce – tedy volání, SMS a záznamy hovorů.

Nikdy nezmeškáte

Sluchátka jsou funkčně konstruována tak, aby neunikl žádný hovor ani textová zpráva. Pokud zrovna nemůžete odpovědět na příchozí volání, jednoduše zapnete hlasovou schránku a hovor bude zaznamenán a uložen v telefonu pro pozdější zpracování. Pokud volající zprávu nezanechá nebo budete mimo dosah signálu sítě, upozorní vás Vodafone na to, že máte zmeškaný hovor a zároveň nabídne číslo volajícího. O textových zprávách snad není třeba mluvit – jejich možnosti jsou naprosto stejné jako u ostatních mobilních telefonů.

Ceny

Služby by neměly praktický význam bez přidaných cenových plánů. Cena jednoho mobilního telefonu Sagem VS se bude pohybovat kolem osmdesáti britských liber (asi 3 500 Kč). Telefon bude prodáván spolu s předplaceným tarifem. Aby zákazníci nebyli omezeni, uvádí operátor plán Vodafone Stop the Clock. Díky němu budou moci zákazníci mimo špičku, o víkendech a svátcích volat až jednu hodinu za cenu prvních tří minut. Jde tedy o podobný princip, na jakém byla kdysi založena speciální nabídka SIM karet Oskara. O tomto cenovém plánu jsme se už zmiňovali nedávno v této bleskovce.

I u nás?

Pokud by s podobnou službou přišel Vodafone i do České republiky, jistě by sklidil zasloužený úspěch. Nejenže by touto speciální nabídkou získal spoustu nových zákazníků na svoji stranu, navíc by byla velice výrazně oslabena moc jednoho z konkurenčních operátorů – společnosti Český Telecom. Tato nabídka je totiž více než lákavá. Nechejme se ale překvapit, s jakými konkrétními čísly se nakonec Vodafone představí.

Diskuze (9) Další článek: Data Naplno: Oskar něco chystá (oživeno)

Témata článku: , , , , Sagem VS1, Sagem VS2, Důchod, Duch, Voda, , Pro +, Telefon, Odvážný krok, Simply,