Vodafone sníží ceny za data v zahraničí téměř o polovinu

Vodafone připravuje snižování cen za data a SMS zprávy odesílané v zahraničí. Následuje tak konkurenční T-Mobile, který podobný záměr oznámil na právě skončeném Světovém mobilním kongresu v Barceloně. Telefonica O2 už o snížení cen za datový roaming informovala v polovině ledna. Operátoři tak reagují na zprávy z Evropské komise, podle nichž chce eurokomisařka Viviane Redingová přistoupit k regulaci datových a SMS služeb v zahraničí.

Nadnárodní operátor Vodafone chystá na konec června snížení měsíčního paušálu za datové služby při cestách do zemí Evropské unie o 45 procent. Poplatek tak klesne ze současných 75 na 60 eur (přibližně 1 600 korun) a zároveň dojde ke zvýšení datového limitu o polovinu ze současných 100 na 150 MB. Český Vodafone data v zahraničí zpoplatňuje zatím jen podle množství přenesených megabytů a podle mluvčího Filipa Hrubého se chystá i on nabídnout balíčky datových služeb v zahraničí. Zároveň dojde i k redukci cen samotných.

Klepněte pro větší obrázek

Čeští uživatelé mobilního internetu v zahraničí budou moci navíc v ostatních sítích Vodafonu a v některých partnerských sítích po Evropě využít, na rozdíl od domácího území, za regulovanou cenu i 3G sítě, případně rychlé datové přenosy HSDPA.

Diskuze (7) Další článek: T-Mobile aktuálně: video z volby prezidenta zdarma do mobilu

Témata článku: , , Data, Pol, Konec června, Zahraničí, Voda,