Vodafone spouští 3G v Olomouci

Výstavba sítě třetí generace nabírá na obrátkách. Tentokráte se mohou radovat v Olomouci. Vodafone navyšuje všem obyvatelům hanácké metropole rychlost internetu v mobilu až patnáctkrát díky zavedení technologie 3G. Pokryto je 93,5 % populace tohoto krajského města, včetně okrajových částí jako jsou Holice, Nemilany, Chvalkovice a Řepčín.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohled na historické centrum Olomouce

Celkem už Vodafone signálem rychlého mobilního internetu pokrývá více než pětinu populace České republiky. Kromě Olomouce je jeho 3G také v Praze, Brně, Karlových Varech, Ostravě a Plzni. Do konce letošního roku pokryje Vodafone 3G signálem celkem 60 měst a obcí, včetně všech krajských metropolí. Do konce září 2010 pak pokryje následující krajská města: Hradec Králové, Zlín, Ústí nad Labem, Liberec a další města a obce jako Příbram, Napajedla, Otrokovice, Starý Plzenec, Jablonec nad Nisou, Chlumec, Sokolov a Prostějov.

Za zrychlení zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů. Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Olomouci vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Podrobnosti o této akci najdete zde.

Diskuze (49) Další článek: Zisk O2 spadnul téměř o čtvrtinu

Témata článku: , , , Olomouc, Voda, Historické centrum,