Vodafone vám dá neomezená mobilní data. Ale musíte být aspoň dva a vzít si i pevný internet

Vodafone vyslyšel volání po neomezených mobilních datech a představil stálou nabídku tarifů Vodafone Neomezený platnou od 20. června 2019, ve které půjde čerpat data nijak nesešněrovaná FUP limitem. Ani tentokrát to ale není tak jednoduché a přímočaré, jak bychom si přáli – tedy že by jednotlivec s jednou SIM kartou zaplatil rozumnou cenu, řekněme do tisícovky měsíčně, a měl za to neomezené volání, SMS i data v mobilu s plnou dostupnou rychlostí.

Nabídka má hodně vedlejších podmínek a je poměrně složitě vystavěná s jasným záměrem – aby se měsíční útrata na účastníka pokud možno nikdy nedostala pod tisíc korun měsíčně a když už, tak ať je zapojena aspoň několikačlenná rodina. Operátor při konstrukci nabídky zapojil poslední dobou často používaný princip rodinných tarifů a k tomu přidal podmínku pevného internetu. Současná nabídka Red Naplno skončí, výběr z nových tarifů pro jednotlivce i rodiny vypadá takto:

Klepněte pro větší obrázek
Součástí neomezených datových tarifů je i datový roaming v zemích EU zdarma. Zde se už limit bude uplatňovat, ale je nastaven poměrně štědře na 40 GB měsíčně

Stručně řečeno, na nabídku neomezených mobilních dat dosáhnete minimálně v páru a pokud máte doma zároveň pevné připojení od Vodafonu. Tím se operátor dopředu chrání před jevem, o kterém se domnívá, že by v případě jednotlivě nabízených neomezených mobilních dat mohl v některých domácnostech nastat – hlava rodiny se vrátí v šest večer domů, nasdílí internet a všichni začnou rázem surfovat jako utržení ze řetězu. A co teprve o víkendu...

Tarify pro jednotlivce Start a Red:

Klepněte pro větší obrázek
Pro jednotlivce Vodafone neomezená data nenabízí

Ať už by tento hypotetický model nastal nebo ne, podmínku současné aktivace pevného internetu s ne zrovna závratnou rychlostí stahování 20 Mbit/s chápeme jako určitou formu „klubového příspěvku“ za to, že vám Vodafone neomezená mobilní data vůbec poskytne. Můžete mít i rychlejší pevný internet, ale samozřejmě si připlatíte. Ovšem pozor, v rámci neomezených mobilních dat Vodafone omezuje rychlost stahování na 5 Mbit/s!

Tarify pro rodiny Vodafone Neomezený:

Klepněte pro větší obrázek
Rodina nebo skupina může mít klidně 10 členů, ale na nižší cenu než 599 Kč za SIM kartu už se nedostanete

Na tuto „hru s čísly“ operátora ale i tak můžete přistoupit – pokud jste ve dvou a více lidech, po započtení všech nákladů (i třeba za nepotřebný pevný internet) vás kompletně neomezený mobilní tarif vyjde na 1 200 Kč za SIM kartu (ve třech na 870 Kč, ve čtyřech na 700 Kč), což na českém trhu dosud možné nebylo. Samotáři mají u Vodafonu smůlu, anebo musí vydělávat za dva. Pro ně má Vodafone stále klasickou nabídku Start a Red, v níž alespoň o něco navýšil data, ale zase – aby to nebylo tak jednoduché, pro druhou půlku objemu si budete muset „chodit do aplikace“.

Diskuze (152) Další článek: Čekání končí. Mobilní hra Harry Potter: Wizards Unite startuje v pátek 21. června

Témata článku: , , , , , , , , , Neo +, MOBI, Rychlost stahování, Mbit/s, Neo, Data, Stahování, Tarif,