Vodafone: vozový park pod kontrolou

Nová služba Vodafone Auto manažer nabízí lokalizaci, zabezpečení vozidel a správu firemního vozového parku. S její pomocí je možné přesně určit polohu vozů, počet ujetých kilometrů, spotřebu pohonných hmot a slouží jako přehledná kniha jízd. Stávající zákazníci Vodafonu mohou při splnění podmínek získat až 30% slevu na pořízení této služby. Vodafone nabízí Auto manažer ve spolupráci s ECS Invention.

Auto manažer umožňuje:

  • aktuální přehled o pohybu vozidel (lokalizace a monitorování)
  • kontrolu ujetých kilometrů (možnost změnit přímo ve voze status jízdy soukromá/služební)
  • identifikaci řidiče pomocí bezkontaktní čtečky
  • sledování zadaných tras vozidel
  • generování přehledů a statistik o provozu vozidel
  • zabezpečení vozidel pro případ neoprávněného vniknutí (imobilizér)

Hlavními výhodami tohoto řešení jsou optimalizace provozu a tedy snížení nákladů, zjednodušení administrativy a v neposlední řadě možnost získat slevu na pojištění vozu. Pro využívání služby stačí do vozu instalovat speciální zařízení se SIM kartou Vodafonu s aktivovaným hlasovým a datovým tarifem. Samotná aplikace, která umožňuje správu a zabezpečení vozů, je přístupná odkudkoliv přes internet.

Auto manažera je možné využívat také v zahraničí, stačí aktivovat služby Vodafone World Roaming a Vodafone Připojení roaming. V zemích, kde není Vodafone Připojení roaming dostupný, je možné využít přenos informací o provozu vozidla pomocí SMS.

Cena za pořízení služby zahrnuje náklady na zařízení a jeho instalaci dle ceníku ECS Invention. Zákazníci Vodafonu s písemnou smlouvou mají možnost získat slevu ve výši až 30% na vybrané položky v ceníku. Například za GPS zabezpečovací a vyhledávací systém včetně instalace a virtuální knihy jízd zaplatí smluvní zákazníci Vodafonu 12 709 Kč (vč. DPH) instalace. Cena systému pro on-line sledování vozového parku včetně možnosti měření spotřeby, identifikace řidiče a sledování dodržování trasy a max. rychlosti je 22 020 Kč.

Cena za provoz služby závisí na objemu dat přenesených při využívání služby a odvíjí se od datového tarifu Vodafonu. aktivovaného na SIM kartě, která byla vložena do zařízení nainstalovaného ve vozidle. Například při využívání tarifu Připojení Na skok pro každodenní lokalizaci vozu (7 hodin denně) se cena za datové přenosy pohybuje okolo 105,- Kč na měsíc.

Obdobné služby nabízejí i ostatní dva operátoři. Velice podobná je O2 CarControl. T-Mobile „Kde je…“ je jednodušší služba, k lokalizaci nepoužívá GPS, ale pouze informace z mobilní sítě.

Diskuze (13) Další článek: Atlas.cz: už nic jiného než Amapy

Témata článku: Vozový park, Park, Ujetý kilometr, Neoprávněné vniknutí, Splnění podmínek, , Voda,