Voyager CP200: i vaše auto může mít smartphone

Skvělá integrace s audiosystémem, servisní informace o automobilu, k tomu moderní internetové funkce. To je Voyager, autotelefon nové generace.

Firma Accel na veletrhu MWC 2013 prezentovala „smartphone do auta“ Voyager CP200. Je to telefon s dotykovým displejem, numerickou klávesnicí a operačním systémem Android, který připevníte na přístrojovou desku. S rychlým sundáváním, a tedy ukrýváním před nenechavými zloději, se kupodivu nepočítá.

Kromě této základní charakteristiky je zde celá řada specialit, které z přístroje dělají autotelefon nové generace. Přes servisní port se spojí s automobilem a skrze speciální aplikaci umožní majiteli monitorovat stav vozu. Integrace s autorádiem umožní k telefonování použít reprosoustavu a mikrofon, případně můžete použít přibalený mikrofon a externí reproduktor. Na horní straně jsou dvě tlačítka vyhrazená pro hlasové ovládání/vytáčení a spuštění navigační aplikace (je možné nastavit které). Také uživatelské prostředí je uzpůsobené co možná nejsnazšímu ovládání za jízdy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon byl napevno přišroubovaný i na stánku, takže jeho zadní stranu vám neukážeme.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hádám správně, že je to BMW? Ano, to je přesně to auto, kde by Voyager působil poněkud... levně.

Je vidět, že se konstruktéři snažili a pro reinkarnaci dedikovaného autotelefonu vymysleli pár zajímavých funkcí. Škoda, že celkový dojem kazí fádní design a levně vyhlížející plasty, v moderním autě už za pár set tisíc by takový přístroj vyhlížel poněkud nepatřičně.

Voyager CP200 ve zkratce:

  • displej: 3,5" TFT, rozlišení 320 × 480 pixelů
  • rozměry: 116 × 67 × 18mm
  • OS: Android 4.1 Jelly Bean, uživatelské prostředí s velkými prvky pro snadné ovládání za jízdy
  • konektivita: 3G (HSPA), Bluetooth 4.0, Wi-Ffi, GPS, sériové porty RS232 a RS485, linkový výstup pro spojení s autorádiem, OBDII, externí mikrofon a reproduktor, microUSB
  • paměť: paměťové karty microSD, interní paměť 600 MB, operační paměř 400 MB RAM
  • napájení: vlastní akumulátor „spíše symbolické kapacity“, přímé spojení s autobaterií
Diskuze (12) Další článek: Neonode: dotykový displej rozšíříme i mimo telefon

Témata článku: , , Externí mikrofon, Externí reproduktor, Auto, Mít, SMA, Voyager, Přímé spojení, Smartphone, Vaš,