Vrátí se výměnné kryty? Výrobce Nokií zaregistroval značku Xpress-on

Současný výrobce telefonů a smartphonů Nokia chce zřejmě vytěžit z minulosti finské mobilní legendy maximum. Společnost HMD Global si podle portálu NokiaPowerUser.com nechala na následujících 10 let zaregistrovat značku Xpress-on, která v minulosti označovala originální výměnné kryty pro tehdy nejrozšířenější tlačítkové telefony klasické konstrukce (tzv. tatranky).

Klepněte pro větší obrázek
Vzpomínáte na výměnné kryty k tlačítkovým Nokiím? V tom případě patříte k mobilním pamětníkům (Foto: devsjournal.com) 

Tento krok má svou logiku vzhledem k tomu, jak dobře se na trhu daří obnovené Nokii 3310 (2017) a jejím derivátům. Na druhou stranu trh „hloupých“ telefonů bez operačního systému už nikdy nedosáhne takových rozměrů jako před příchodem smartphonů. Podle odhadů analytických společností připadl v roce 2017 na každých 10 prodaných smartphonů pouze jeden tlačítkový telefon.

Nokia 3310 (2017) patří k nejprodávanějším tlačítkovým telefonům:

Diskuze (5) Další článek: Honor má v nabídce elegantní bondovku, která se nabíjí přímo z mobilu. U nás ji ale neprodává

Témata článku: Nokia, , , , , , Nokia 3310 (2017), Zář, Operační systém, Následující rok, Výrobce telefonů, Pamětník, Mobilní paměť, Klasická konstrukce, Hloupý telefon, NokiaPowerUser, Mobilní pamětník, Výrobce, Telefon, Minulost, Kryt, Tlačítkový telefon, Výměnný kryt, Současný výrobce, Analytická společnost