Vše o předplacených kartách

O2 karta, T-Mobile Twist a Vodafone Divoká karta. Kolik stojí, jaké jsou tarify a jaké se nabízí doplňkové balíčky? Kompletní přehled!
Kapitoly článku

Vodafone karta

Kolik stojí:

Vodafone kartu si pořídíte ve značkové prodejně Vodafone nebo také v e-shopu na stránkách operátora. Cena SIM karet je 200 Kč s kreditem 200 Kč.

Tip: Při koupi Divoké karty určitě nezapomeňte využít program Doporučte a získejte. Stačí při uvést zákazníka, který vás doporučil, oba získáte 50 Kč jako kredit (nebo slevu z vyúčtování).

Jak dobít:

Dobíjecí kupóny si můžete zakoupit na stejných místech, ale také v trafikách a obchodních domech. Kredit je rovněž možno dobít přes terminál Sazky, přes GSM Banking či přes bankomat.

Zjištění kreditu:

Kredit můžete zjistit dvěma způsoby a to buď vytočením kódu *111# nebo na infolinkách *77 a *077 – všechny způsoby jsou zdarma.

Platnost:

Platnost kreditu u Vodafone karet je při dobití 200 Kč až 1199 Kč půl roku (+7 měsíců na reaktivaci) a při dobití 1200 Kč až 9999 Kč 10 měsíců (+3 měsíce na reaktivaci). Platnost nepoužívané SIM karty tedy vyprší za 13 měsíců.

Přehled starších tarifů:

Vodafone nikdy nenabízel tak širokou škálu předplacených tarifů jako zbývající dvojce. Starší tarify nesou názvy „Vodafone karta“ a „Vodafone super karta“. První tarif je určen převážně pro volání jen do vlastní sítě po celý den za výhodnou cenu, super karta zase umožňuje aktivaci Programu dvojka (levnější volání na dvě čísla ve vlastní síti).

TarifVodafone karta
volání do vlastní sítě3,57 Kč
ostatní sítě7,14 Kč
SMS2,38 Kč
MMS11,31 Kč
Wap přes GPRS/EDGE (za 1kB)0,68 Kč
účtování60+1

TarifVodafone super karta
volání do všech sítí7,14 Kč
volání - program Dvojka*2,38 Kč
SMS2,38 Kč
MMS11,31 Kč
Wap přes GPRS/EDGE (za 1kB)0,68 Kč
účtování60+1
* Program dvojka nabízí levnější volání na 2 vybraná čísla v síti Vodafone

Přehled aktuálně nabízených tarifů:

U Vodafone se musíte spokojit s jedním univerzálním tarifem – Divokou kartou. Do vlastní sítě lze volat za 2,98 Kč, do všech ostatních za 7,14 Kč. Pro výhodnější volání na dvě čísla ve vlastní síti lze také využít Program dvojka. První nastavení 2 čísel je zdarma, každá další změna vybraného čísla je zpoplatněna částkou 95,20 Kč.

TarifVodafone divoká karta
volání do vlastní sítě2,98 Kč
ostatní sítě7,14 Kč
volání - program Dvojka*2,38 Kč
SMS2,38 Kč
MMS11,31 Kč
Wap přes GPRS/EDGE (za 1kB)0,68 Kč
účtování60+1
* Program dvojka nabízí levnější volání na 2 vybraná čísla v síti Vodafone

Doplňkové služby:

Obligátní víkendové volání se u Vodafone skrývá pod názvem Balíček Nonstop víkend. Ten za poplatek 59,50 Kč obsahuje neomezené volání zdarma ve vlastní síti po dobu příslušného víkendu. Bezplatné volání se nevztahuje na čísla v rámci Programu dvojka. Víkend trvá od soboty 00:00 do neděle 24:00. Pokud hovor začal v době víkendu, ale pokračuje i po jeho uplynutí, část hovoru uskutečněná po uplynutí víkendu je zpoplatněna běžnou sazbou. Pokud si balíček aktivujete do 31. července 2007, můžete ho využívat celý měsíc bezplatně. Aktivaci lze pohodně provést v Samoobsluze.

S balíčkem SMS si můžete snížit cenu textovek pod 1,50 Kč za zprávu. SMS balíček obsahuje 40 volných SMS do všech mobilních sítí v ČR. Balíček je uplatněn 7 následujících dnů od aktivace balíčku, nevyužité SMSky pak propadnou. Další balíček si můžete pořídit až za 7 dní od předcházející aktivace. Cena balíčku činí rovněž 59,50 Kč a aktivaci lze provést stejným způsobem.

Dodatek:

Vodafone karta umožňuje hlavně levné volání do vlastní sítě, na volání do cizích sítí se příliš nehodí. Na druhou stranu se s ní nemusíte zabývat tím, zda je špička nebo ne, platí stejné minutové po celý den. Také je třeba si uvědomit, že jako jediný aktuálně nabízený předplacený tarif uplatňuje Divoká karta sekundové účtování po první provolané minutě. Operátor pro své zákazníky přichystal celkem sedm balíčků neomezených služeb, ty jsou ovšem s jedinou výjimkou určeny pro tarifní zákazníky. Pokud máte o některý z nich zájem, nezbývá vám nic jiného, než přechod na jeden z tarifů Nabito.

Témata článku: , , , , , CCS, Běžné volání, Zvolené číslo, Karta, Druhý balíček, Duet, Pře, První nastavení, Dovolání, Automatická obnova, Twist karta, Dobitý kredit,