Všechno, co jste kdy chtěli vědět o komunikaci mobilu a počítače

Proč funguje datový kabel mobilu se stolním počítačem, ale ne s kapesním? Jak propojím kapesní počítač nebo komunikátor s přijímačem GPS a jak s „pozemním“ modemem? Proč k tomu nemohu požít modemový kabel? To a ještě více jste se mohli dozvědět v našem seriálu.

Ve spolupráci se společností Agora Plus (www.agora.cz) jsme připravili na MobilManii třídílný odborný seriál o tom, jak funguje sériová komunikace mobilních telefonů se stolními počítači, jak s kapesními počítači. Dozvěděli jsem se, jaké jsou druhy sériových kabelů a portů i praktické návody jak zapojit jednotlivé zařízení.

První díl se věnoval především úvodu do problematiky a přijatelnou formou informuje o způsobu sériové komunikace. Vysvětluje také rozdíly mezi jednotlivými druhy mobilních zařízení.

Druhý díl si bere na mušku jednotlivé druhy sériových konektorů a vysvětluje rozdíly mezi nimi. V tomto díle se taky dozvíte, jak vzájemná sériová komunkace probíhá.

Třetí díl uzavírá celý seriál a popisuje způsoby zapojení jednotlivých zařízení i výroby tzv. Nullmodemového kabelu, který můžete využít například pro připojení kapesního počítače ke stolnímu modemu.

Diskuze (2) Další článek: OKWAP i108 - displej Panasonicu GD95 v barvách

Témata článku: , , Počítač, MOBI, Mobil,