Všechny nové Sony Ericssony, včetně cen a příslušenství

Nejlevnější z nových Sony Ericssonů koupíte pod tisícovku, osmimegová novinka se ale nechá pořádně zaplatit. Těšte se na říjen.
Kapitoly článku

Sony Ericsson F305: herní specialista

Telefon z nové řady F nabídne především mnohem větší zážitek z hraní her. Ty se budou hrát naležato, k čemuž slouží kromě směrového kříže podobného herním konzolím také dvě speciální tlačítka nad displejem. Trochu to připomíná řešení u jednoho z prvních Walkmanů W550i. Telefonu nechybí ani pohybový senzor, který umožní revoluční ovládání některých her, jako například Bowling.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Aby toho nebylo málo, F305 je osazen stereo reproduktory, které nabídnou kvalitní zvuk, ať už při poslechu hudby nebo při hraní her. Protože nestačí k hraní jen kvalitní hardware, ale jsou důležité i samotné hry a jejich ztvárnění, spolupracuje na hrách pro F305 společnost Gameloft, kterou asi netřeba představovat, protože v oblasti Java her pro mobilní telefony patří mezi jednoho z leadrů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pro herní telefon je samozřejmě důležitá výdrž. Výrobce slibuje osm hodin nepřetržitého hraní. Nebude chybět podpora paměťových akret Memory Stick Micro. Dalšími funkcemi se jedná o běžný telefon nižší třídy, čemuž odpovídá i systémové firemní značení s trojkou na začátku. Telefon bude dostupný v měsíci říjnu za částku 4 tisíce korun. Ačkoliv na oficiálních tiskových fotografiích dominuje bílá verze, do Česka bude z nepochopitelných důvodů dodávána ze začátku pouze černá. Pokud vám přijde černá nudná, nemusíte však zoufat. Výrobce naznačil, že k F305 chystá speciální vyměnné barevné kryty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson C905: přivítejte krále fotomobilů

Po nepříliš vydařeném modelu K850i přichází Sony Ericsson s telefonem, který by měl reputaci řady Cybershot napravit. C905 nabídne vysouvací konstrukci, která se v poslední době stává stále oblíbenější. Umožňuje totiž používat v telefonech velké displeje, dostatečně kvalitní klávesnice a zároveň zachovat kapesní rozměry přístroje. Konkrétně u modelu C905 jde o rozměry 104 × 49 × 18 mm a hmotnost 136 g.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Středobodem veškerého zájmu modelu C905 je fotoaparát s rozlišením 8,1 megapixelu. Nechybí autofocus, xenonový blesk, asistenční dioda, softwarový stabilizátor obrazu, funkce rozpoznání obličeje a další fotografické hračičky. Nějakou dobu se spekulovalo o tom, že by telefon mohl nabídnout trojnásobný optický zoom, tyto spekulace se však bohužel nepotvrdily a stále si tak budeme muset vystačit se zoomem digitálním v maximálním 16násobném skokovém rozsahu. Výbornou zprávou je kvalita videa, které by mělo mít rozlišení VGA, tedy 640 × 480 pixelů při třiceti snímcích za vteřinu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Displej bude mít rozlišení 240 × 320 pixelů a bude krytý kvalitním minerálním sklem, které je odolné vůči poškrábání. Konečně jsme se u Sony Ericssonu dočkali plné datové podpory, kromě GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA se setkáváme také s Wi-Fi. Aby toho nebylo málo, telefon nabídne také integrovaný GPS modul s podporou technologie A-GPS. Na osmimegový fotomobil si počkáme do října a i když bude celkem vyráběn celkem ve třech barvách (černé, stříbrné a zlaté), u nás se oficiálními distribučními kanály objeví pouze ve stříbrné. Částka za nejlepší fotomobil současnosti se vyšplhá na 14 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Bluetooth příslušenství: pokrok nezastavíš

Bluetooth headsety Sony Ericsson patří dlouhodobě v oblasti mobilního příslušenství k tomu nejlepšímu, co lze na trhu sehnat. Tři nově představené modely mají za úkol tuto pozici potvrdit a dále posílit.

Klepněte pro větší obrázek 
Nové headsety: zleva PV715, PV720, PV740

HBH-PV715 se vyznačuje decentním provedením a výhodným poměrem cena/výkon. Nechybí funkce Auto Pairing, která umožní automatické spárování s mobilním telefonem. Na jedno nabití baterie vydrží až 700 hodin v pohotovostním režimu anebo 10 hodin hovoru. Sluchátko je kompatibilní s technologií Bluetooth 2.0 a umožňuje automatickou regulaci hlasitosti v závislosti na hluku okolního prostředí. K dispozici bude v černé a bílé variantě v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Klepněte pro větší obrázek

HBH-PV720 se zaměřuje především na design. Je dostupný se třemi výměnnými kryty a v balení nechybí ani kovový řetízek, který slouží pro zavěšení sluchátka na krk. Ani zde nechybí funkce jako u modelu HBH-PV715. Výhodou je ale vyšší výdrž sluchátka, které zůstane na příjmu 800 hodin v pohotovostním režimu nebo vydrží 11 hodin hovoru. Sony Ericsson HBH-PV720 bude k dispozici již ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

HBH-PV740 stojí mezi novými headsety na nejvyšším stupni vybavenosti. Výdrž je stejná jako u předchozího modelu, liší se ale příslušenství dodávané spolu se sluchátkem. Kromě řetízku na krk totiž budoucí majitelé obdrží také stolní stojánek a USB nabíječku. Sluchátku nechybí ani praktický displej, který umí zobrazit spoustu užitečných informací. Ostatní funkce jsou totožné s výše uvedenými modely. Sluchátko je určeno pro mobilní fajnšmekry, kteří jej budou každodenně používat a ocení například možnost snadno jej dobíjet pomocí PC. I na tento model si budeme muset počkat do posledního čtvrtletí tohoto roku.

Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: Sony, , , , Sony Ericsson C905, Sony Ericsson F305, Sony Ericsson J132, Sony Ericsson K330, Sony Ericsson S302, Světová pětka, Eri, Bluetooth příslušenství, Son, Nový headset, Nov, Příležitost konání