Vylodění v Normandii a vojenská akce (Java hry)

Účastněte se známé vojenské operace nebo se staňte vojákem americké armády. Ilegální závody v automobilech.

Na své si dnes přijdou příznivci vojenských uniforem, ostrých zbraní, ale i silných strojů a akce. Všechny hry spojuje pořádná dávka adrenalinu, naopak mozky příliš trápit nebudeme. Čtveřice mobilních Java her je připravena pro ty, kdo si chtějí s mobilem zkrátit dlouhou chvíli. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Asphalt 3: Street Rules 3D

Příznivci zběsilých automobilových honiček a ilegálních závodů mají opět o zábavu postaráno. V pořadí už třetí pokračování nejslavnější závodní hry pro mobilní telefony Asphalt 3 vám opět pořádně zvedne hladinu adrenalinu. Ocitáte se v nebezpečném závodě, ve kterém je vaším úkolem nejen dojet co nejrychleji do cíle, ale cestou navíc způsobit co nejvíc nehod, provést co nejefektnější smyky, vytlačit protivníky z ulice a samozřejmě se vyhnout policii. Hra probíhá arkádovým způsobem, kdy se vám postupně otevírají další a další možnosti. Za dobré umístění v závodě se připisují dolary (odměňováno je první až třetí místo) a za si pak můžete koupit nové auto, motorku, tuningové sady nebo traťové společnice. Zároveň se otevírají nové tratě v dalších městech.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Ani po dokončení celé série závodů vás Asphalt 3 nebude nudit. Kdykoli se můžete vrátit na svou nejoblíbenější trať a vybrat si kterékoli vozidlo a nebo si zahrajte některý z dalších herních módů. Pokud jste hodně destruktivní typ, určitě vás budou bavit tzv. „bourací jízdy“, ve kterých máte za úkol nabourat určitý počet aut a motorek, dokonce se počítá i policie! Hazardéry zase potěší Duel, kde se utkáte se soupeřem o předem vsazenou sumu peněz. A pokud raději stojíte na straně dobra, oblékněte uniformu policie a pronásledujte všechny, kdo nedodržují dopravní předpisy. Hra je zpracována do graficky atraktivního 3D prostředí a díky různorodým misím se k ní rádi budete vracet.

Asphalt 3: Street Rules 3D (sportovní, závodní):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HKRFD odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HKRFD odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Brothers In Arms: Earned In Blood

Akční bojová předělávka z PC a Playstationu, která se odehrává na pozadí známého historického mezníku druhé světové války. V červnu 1944 se spojenecká vojska vylodila v Normandii, aby osvobodila kontinent. Ve hře máte jako voják příslušnost k 502. parašutistickému oddílu zvanému Screaming Eagles a váš úkol je jasný: dovést tažení do vítězného konce a porazit nacisty. Jako voják výsadku ale nekončíte. Jestliže prokážete odvahu a statečnost, můžete povýšit a dostat se přímo do přepadového komanda, které má za úkol zaútočit na Fuhrerův bunkr v Bavorsku. K této misi je ale potřeba se nejdříve propracovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nejdříve začínáte výcvikem, naučíte se, jak zacházet se zbraněmi a jak se bránit před nenadálými výpady nepřátel. Průběžná nápověda je k dispozici po celou dobu hry. Poté už se nemilosrdně vrhnete do ostrých bojů, ve kterých se většinou musíte spolehnout sami na sebe a na své zbraně. Nabízí se například kulomet, bazuka, plamenomet a ke konci získáte do své moci dokonce tank. Brothers In Arms oplývá výbornou grafikou a příběh založený na skutečných historických událostech zanechává z této hry neobyčejně silný zážitek.

Brothers In Arms: Earned In Blood (válečná, akční):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HQHJT odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HQHJT odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

America's Army: Special Operations

Pokud už dlouho toužíte stát se členem US Army, tato vojenská střílečka, založená na příběhu konfliktu dvou fiktivních zemí, vám sny vyplní. Není tajemstvím, že počítačovou předlohu původního akčního simulátoru financovala samotná armáda Spojených států, aby zvýšila upadající zájem mladých Američanů sloužit vlasti. Příběh je následující: po moci toužící stát Corbalie právě zaútočil na sousední zemi Libertii a hrozí, že ovládne celý region. Proto se do konfliktu ve snaze udržet klid v dané oblasti vkládá americká armáda. Jako její voják na sebe vezmete postupně nejrůznější role: budete pilotovat helikoptéru Apache, stane se z vás voják pěchoty nebo velitel obrněného vozidla.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Válečný simulátor od Gameloftu je výborně grafický zpracovaný. Oproti počítačové předloze však zcela vypouští taktickou složku a stává se tak pouhou střílečkou. Jako ozbrojenec US Army likvidujete protivníky, vyhazujete do povětří sudy s výbušninami a řídíte nebo pilotujete obrněná armádní vozidla. Čeká vás celkem 11 misí, z nichž je většina velmi povedených. Po čase vás možná trochu začne nudit časté létání helikoptérou, které místy nemá v ději hry žádný hlubší smysl a mohlo být nahrazenou nějakou originálnější misí. Nejlepší akce, které hra nabídne, si tak určitě užijete na zemi.

America's Army: Special Operations (akční, bojová)

Big Range Hunting

V tomto vydání se to střílečkami jenom hemží. Big Range Mounting nabízí ale něco jiného, než na co jsme zvyklí. Bere totiž střelbu jako sport, konkrétně jako lov zvěře. Vydáváte se do různých prostředí severoamerických lesů, africké savany, i na zasněžené kanadské pláně, kde je vaším úkolem v jedné ze 16 misí ulovit celkem 8 druhů zvěře. Kořist vám ale nebude dobrovolně běhat před očima, musíte si ji sami vystopovat. Začíná se u menších kusů, jako je kachna, přes jeleny, antilopy, až po nebezpečného medvěda v americké Montaně nebo lva v Africe.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Vaši polohu v přírodě určuje mapa, ve které jste označeni bílou barvou. Pokud v okolí uvidíte zelené tečky, znamená to, že kolem sebe máte zvěř a měli byste okamžitě začít lovit, jinak se rozuteče. Když narazíte na tečku červenou, připravte si své nejlepší zbraně, chystá se na vás zaútočit lev nebo medvěd. S přicházejícími loveckými úspěchy se rozšiřuje i počet vašich zbraní – na výběr máte od obyčejné kuše, přes vzduchovku, až po automatickou loveckou pušku s dalekohledem. Po úspěšném lovu získáte kromě bodů do skóre tabulky také hlavu kořisti jako trofej. Big Range Hunting si užijete každý, ať už v něm koluje krev lovce, nebo má rád dobře zpracovanou originální střílečku. Hru nedoporučujeme pouze zavilým ochráncům zvířat.

Big Range Hunting (střílečka):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HRBPX odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HRBPX odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro CZ: Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem STAHNU KOD na číslo 900 09 03. KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HCRWH 

Cena SMS je 3 Kč. Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

TIP: Chcete být stále informováni o mobilních technologiích? Jak si nastavit informační newsletter čtěte zde.

Diskuze (2) Další článek: Stáhněte si vylepšenou češtinu pro Garmin Colorado

Témata článku: , , , , US army, Výcvik, Celý region, Koma, Třetí pokračování, Norma, Nejlepší akce, Americká armáda, Nor, Pořádná dávka, Apache, Plamenomet, APAC, Ostrý boj, Povětří