Vyvíjejte vlastní soft pro Casio PocketViewer

Firma Casio již nějakou dobu nabízí vývojové prostředí pro svůj výrobek PocketViewer, který se pohybuje někde mezi databankou a PDA typu Palm. Že to "přece" není ani pořádný počítač? Jen čtěte dál.
Firma Casio již nějakou dobu nabízí vývojové prostředí pro svůj výrobek PocketViewer, který se pohybuje někde mezi databankou a PDA typu Palm. Že to "přece" není ani pořádný počítač? Jen čtěte dál.

Oficiální název vývojového prostředí zní CASIO PV Software Development Kit. Je určen pro vývoj programů pro PocketViewer PV-450X a PV-250X. Aplikace mohou být psány ve speciální verzi jazyka C (jak jinak). Součástí celého balíku tedy je:
- překladač jazyka C
- simulátor PocketVieweru
- podpůrné knihovny
Pro vlastní vývoj není nutné mít silný počítač. Postačí IBM PC kompatibilní stroj s procesorem výkonu Intel Pentium 200 MHz a vyšším, 64 MB RAM, 30 MB volného prostoru na pevném disku, monitor VGA nebo lepší a operační systém MS Windows 95/98 nebo MS Windows NT 4.0 ServicePack 3 nebo vyšší. Instalační soubor SDKEN01V101.EXE má velikost 8997 KB a obsahuje i příručku (v elektronické podobě samozřejmě).

To ovšem není vše. Pro řízení programů v PocketVieweru je nutný PV Application Manager, kterým z prostředí Windows ovládá vlastní stroj. Instalační soubor PVM112_EN.EXE má velikost jen 690 KB včetně manuálu.

To stále ještě není vše. Před vlastním spuštěním vytvořených programů přímo v PocketVieweru je nutné provést update operačního systému tohoto stroje(PVOS = PV Operating System). Pro každou verzi stroje (nebo mám říkat počítače?) je jiný update (tj. pro PV-450X jiný a pro PV-250X rovněž jiný). Instalační soubor PVOSUP111_EN.EXE má velikost 1695 KB (opět včetně manuálu). Asi není třeba dodávat, že vše programy i manuály jsou v angličtině. Existují ovšem i verze (pokud jsou zájemci) v němčině, španělštině, italštině a francouzštině. Nejlepší nakonec - za žádný ze zmíněných programů se neplatí - je to tudíž freeware. Jsou k dispozici na serveru http://www.casio.co.jp/English/download/pv/sdk/down_sdk_e.html

Živě komentuje: Do oblasti PDA spadá i PocketViewer firmy Casio, lépe řečeno je na jejím nejspodnějším okraji. Mnozí tyto stroje ani za počítače nepovažují. Možností vytvářet vlastní aplikace pro tyto stroje se však jednoznačně mezi počítače zařadily. A za ty peníze (tedy zadarmo)? No nekupte to (vlastně nestáhněte si to)!

Váš názor Další článek: Za kolik budeme „telekomovat“ v roce 2001

Témata článku: , , , Pocket, Pro +