Vyzkoušeli jsme bezdrátovou podložku Huawei CP60. Mobil nabije skoro tak rychle jako kabel

Bezdrátová dobíjecí podložka Huawei CP60 se u nás začala prodávat zhruba ve stejný čas jako vlajkový smartphone Huawei Mate 20 Pro. Tohle originální značkové příslušenství je totiž určeno zejména pro tento smartphone – ten stejně jako podložka podporuje technologii bezdrátového dobíjení Qi s výkonem až 15 W. Takhle rychle se zatím žádný jiný telefon bez použití kabelů dobíjet neumí. Nabíječku CP60 můžete používat i s jinými Qi telefony, které ale zatím nedokáží naplno využít její potenciál.

Podložka má tvar trochu vystouplejšího kruhového tácku. Překvapil nás průměr zhruba jen 8,5 cm – čekali jsme větší plochu. Paradoxně to má ale výhodu. Téměř celá plocha podložky obsahuje cívku, nejsou zde žádná hluchá místa, takže telefon nemusíte nijak centrovat jako u některých jiných podložek a začne se dobíjet prakticky v jakékoli poloze. O zahájení dobíjení informuje diskrétně umístěná bílá dioda na hraně podložky. Pokud bliká, znamená to, že jste telefon na podložku neumístili správně. Rychlé blikání také může indikovat cizí kovový předmět na nabíječce – v tom okamžiku se aktivuje ochrana indukčního mechanismu, aby se cívka nepoškodila.

Rychlý adaptér do zásuvky v ceně

V případě nabíjení Huawei Mate 20 Pro (kapacita baterie 4 200 mAh) se využije plný výkon 15 W a k plnému dobití článku dojde za zhruba dvě a čtvrt hodiny, což je velmi slušná hodnota srovnatelná s běžným kabelovým dobíjením. Samozřejmě, že nová drátová řešení jako SuperCharge 40 W jsou ještě rychlejší, ale tempem této bezdrátové podložky jsme byli ještě před rokem dvěma zvyklí nabíjet i pomocí kabelu.

Při nabíjení Samsungu Galaxy S9 (kapacita baterie 3 000 mAh) je dobito zhruba za 100 minut, telefon dokáže využít cca 10 W výkonu podložky. U iPhonů bude nabíjení ještě pomalejší, protože pro bezdrátové Qi dobíjení umožňují výkon maximálně 7,5 W. Bezdrátová dobíjecí podložka Huawei CP60 je momentálně mezi Qi nabíječkami jednou z nejrychlejších na trhu a prodává se za cenu okolo 1 500 Kč. Součástí balení je USB-C kabel a originální adaptér CP84 s výkonem 40 W, který se samostatně prodává za 600 Kč.

Diskuze (9) Další článek: Čipset Apple A13 opět vyrobí TSMC. Snapdragon 855 strčí výkonově do kapsy

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Má TV, MOBI, MAh, Kabel, Podložka, Smartphone Huawei, Dobíjení, Adaptér, Čtvrt hodiny, Jak, Plný výkon, Telefon, Nabíječka,