Vyzkoušeli jsme nové stroje s Ubuntu Touch [MWC]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 13

Názory k článku

19. 05. 2016 22:25

Mám ten tablet, koupil jsem jej coby fanda Ubuntu, ale jsem zklamaný. Jak v nativním Ubuntu web browseru, tak v desktopové Mozille není flash, takže si spoustu videí na internetu nepustíte, neprohlédnete a zakrista tam ani přes příkazový řádek nic nedostanete, ani Google Chrome. Linuxové jádro jest 3.10.xx...no comment. Pokud v Mozille chcete zadat text (kamkoli), nevyjede klávesnice, takže bez nějaké připojené nezadáte nic. Nainstaloval jsem do ní nějakou klávesnici od Mozilly, ale taje minipidi a po čase se mi už ani ona neobjevuje. Continuum funguje dobře. Když si dáte soubory na paměťovku, v průzkumníku je neuvidíte, ačkoli náhledy fotek nebo videí v galerii vidíte! Musíte pokaždé odmknout full acces proti heslu a rázem v průzkumníku vidět jsou. OpenOffice je jen v angličtině a zase-dostat tam češtinu nedokážu ani za dva kristy. Aktualizace přišly jen po prvním zapnutí v dubnu a pak už nic, jen pro aplikace. UT je verze 15.04 a nedovíte se , jestli je 64b nebo 32b. Výpis v přík. řádku říká, že je tam aarch64, stránky adobe flash playeru tvrdí, že systém je 32b, tak nevím, jsem laik. Tož tak...Uměli byste někdo poradit, jak s tím flešem? Předem děkuji!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 02. 2016 21:57

Malo Aplikaci ? Nemely by tam nahodou fungovat vsechny Linuxove (Debian/Ubuntu) ARM aplikace ? Treba Archlinux jich ma 30,586 (samozrejme velka cast jsou soucasti systemu)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 02. 2016 19:25

Proč né. Operačních systémů je pořád málo. Dalo by se říct že máme jen tři a z toho dva jsou v podstatě firmware kde sotva změníte vyzvánění a nic jiného vám to nedovolí udělat. Takže další linux? Všemi deseti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 02. 2016 11:24

Nejprve díky za článek a video, na to že to tam vyhrálo nějaké ceny mwc tak se nikdo moc nezmiňuje.
Já mám rok BQ aquaris e4.5 s Ubuntu touch. Na ovládání jsem si zvykl na tolik že když vemu androidí telefon tak přemýšlím jak začít a kam kliknou. Pokud vim tak UT je jediný který má gesta ze všech stran. Příjde mi to dost praktické všecho je prostě trochu blíže k vám a není tam tolik kliků do hloubky i když je to věc názoru. Ty plochy tedy scopes a ikonky na web tedy webapps jsou vedle standartních aplikací další jednodušší způsoby jak udělat aplikaci pro UT.
Jinak krátký swipe zprava je posunutí na předchozí aplikaci, dlouhý - multitasking a karty se posouvají ale né úplně ze stran, když jste na kartě tak ji swipnete klidně zprostředka. Kdybyste zabrousil dál jdou i swipovat ikonky v samotné kartě.
Jinak convergenci jak tomu říkají na ubuntu, hardwarově neumožnujie bq e4.5 ani E5 ani Meizu (respektive neumí přípojit monitor). Co vím tak jej umí Nexus 4 a nově tablet od bq M10. V nových verzích UT to budou dohánět pomocí Miracast.
Jinak dobrý závěr, myslim že dělat další android ve světě kde co výrobce to nějak upravený android nemá asi moc smysl.
Opravdu je to mladý systém na mobilních zařízení, můžu říct že minulý rok byl spíše veřejný beta test, ale momentálně je můj telefon normálně použitelný a jestli vývoj a aktualizace půjdou minimálně stejně jako do teď tak by to nemusela být vůbec špatná platforma

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
27. 02. 2016 18:38

Hardwarovy Home button je v roce 2016 opravdu fail. Mam LG G2 a nechapu, jak jeste nekoho muze napadnout jim zbytecne zabirat misto na telefonu.Nejdulezitejsi vec ohledne Ubuntu Touch opet nikde nepadla:
Ma uz konecne full-disk encryption nebo je to porad nepouzitelny NSA-friendly system?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
27. 02. 2016 18:00

Jen pro doplnění, ubuntu experimentuje s něčím jako je continuum u windows už podstatně déle, dokonce experimentovalo přenést tuto schopnost i na mobily s androidem. Výhodou ubuntu o proti continuum u windows je schopnost instalovat spouštět desktopové aplikace. Stejného výsledku lze dosáhnout i na androidu instalací aplikace Debian noroot na libovolný androidí telefon s rozumným výkonem a schopností připojit externí monitor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor