Vyzkoušeli jsme ohebný Galaxy Fold: Samsung vychytal mouchy, vypadá skvěle!

Na stánku Samsungu na veletrhu IFA jsme si mohli konečně osahat ohebný Galaxy Fold, který se začne prodávat zítra, tj. 6. září, a po téměř čtyřměsíčním odkladu. Ten byl způsoben vylepšováním konstrukce, zejména s ohledem na větší odolnost pantu a odolnější fólii displeje, která byla protažena až za rámečky vnitřního displeje.

Telefon v ruce působí jako dálkové ovládání, je tenký a docela dost protáhlý, ale zase se příjemně drží jednoruč. Zaměstnanci Samsungu nám na stánku prezentovali změny, které byly učiněny v konstrukci - pant je odolnější, membrány jsou v rozevřeném stavu blízko sebe, aby pod displej nevnikly žádné nečistoty. Bohužel se nic nemění na tom, že v zavřeném stavu je část u pantu širší, než u krajů, které k sobě doléhají magnety. Při otevření zase mechanismus pantu pomůže až do tří čtvrtin, a až po zatlačení palci oba díly docvaknou do vodorovné polohy.

Náš první pohled na ohebný Samsung Galaxy Fold z veletrhu IFA:

Vnější displej je, vztaženo k proporcím čelní strany, skutečně trochu malý. Naštěstí jej ale budete používat jen v těch nejnutnějších případech. Funkce App Continuity zajistí plynulý přechod z vnějšího na vnitřní displej a naopak. U testovacího kusu jsme to mohli vidět např. při natáčení videa, které začalo na vnějším displeji a plynule pokračovalo po rozevření na displeji vnitřním. Fotoaparátů je na těle celkem šest. Jeden nad vnějším displejem, duální fotoaparát ve nachází ve výřezu vnitřního displeje a tři fotoaparáty najdete na zadní straně. Ta však bude hodně náchylná na otisky prstů.

První dojmy z používání hybridu jsou pozitivní, práce se třemi okny najednou dává smysl, líbí se nám i přechody mezi oběma displeji. Nová éra skládacích zařízení tak oficiálně startuje již zítra. Nejprve se dočká Jižní Korea, poté přijdou na řadu další vybrané země po celém světě. Nám nejblíže se bude Galaxy Fold nabízet v Německu, a to ještě v průběhu září.

Diskuze (25) Další článek: TCL bude v Česku prodávat své telefony! Prvotina TCL Plex má průstřel a noční foťák

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Fold, Samsun, Jižní Korea, Pant, F +, Displej, Continuity, Německo, Mouchy, Jížní Korea