Vyzkoušeli jsme Paysafecard: darujte pod vánoční stromeček kredit na Google Play

Portál Google Play nabízí dárkové karty v různých nominálních hodnotách, bohužel tato platební metoda v ČR stále není dostupná. Pokud však letos na Vánoce chcete někoho obdarovat kreditem do Google Play, je zde alternativa - Paysafecard. V distribuční síti si můžete zakoupit tzv. „PIN kódy“ v hodnotách 100, 300, 1000 a 2 000 Kč. A ty můžete pořídit na internetu či v kamenných prodejnách, které si vyhledáte v mapě prodejních míst.

Obdarovaný si musí vytvořit účet na webu paysafecard. Je třeba vyplnit jméno, datum narození, telefonní číslo, e-mail, adresu, jméno účtu, heslo a bezpečnostní otázku. Po odsouhlasení obchodních podmínek (marketingové zaškrtávátko klidně ignorujte) dojde k ověření mobilního čísla pomocí SMS zprávy a následně také k ověření zadaného e-mailu. Identifikaci pomocí dokladu můžete přeskočit, protože si vystačíte i se základními limity. Po registraci můžete hned vložit 16místný kód, čímž dojde k navýšení vašeho kreditu.

Jak propojit Paysafecard s Google Play?

V aplikaci Google Play - Účet - Platební metody pak přidejte položku my paysafecard. Je třeba zadat vaše uživatelské jméno a heslo. Kredit můžete použít při přímém nákupu aplikací či při in-app nákupech. Stačí jen ze seznamu vybrat platební metodu paysafe a nákup potvrdit heslem ke svému Gmail účtu. V případě, že na paysafecard nebudete mít dostatek prostředků, transakce se neprovede, v opačném případě je nákup úspěšný, ale zase nevíte, kolik vám na účtu zbývá. Zbývající stav si tak budete muset hlídat na webu nebo v aplikaci v mobilu.

Pozn.red.: Podpora Paysafecard v ČR byla zahájena 14. listopadu, a to ve stejné vlně společně s Polskem, Slovinskem a Slovenskem.

Diskuze (6) Další článek: Motorola provedla první úspěšný test 5G připojení se speciálním Moto Modem

Témata článku: , , , , , , , , , , , Zbývající stav, Základní limit, Slovensko, Platební metoda, Obchodní podmínka, Transakce, Dárková karta, Účet, Bezpečnostní otázka, Aplikace, Nákup, Distribuční síť, Uživatelské jméno, Vánoční stromeček,