VYZKOUŠENO: Honor Magic Earbuds – zdařilé bezdráty s potlačením hluku

Trh se zcela bezdrátovými sluchátky (tzv. „true wireless“) se začíná zahušťovat, alespoň jeden takový model už má v nabídce prakticky každý výrobce elektroniky. Honor není výjimkou, jeho aktuální Honor Magic Earbuds jsou po loňských Flypods Lite už druhým zářezem v této kategorii. Letos poprvé ovšem přináší také vyhledávanou technologii aktivního potlačení hluku (ANC). Sluchátka se prodávají v bílé a tyrkysově modré barvě za 2 990 Kč.

Lehká a dotyková

Designově novinka navazuje na již zmíněné Flypods Lite, i tentokrát se tedy jedná o špuntová sluchátka s protáhlou nožkou, která se ukládají do nízkého dobíjecího pouzdra diagonálně vedle sebe. V odlitých prohlubních spolehlivě drží díky dvojici malých magnetových pinů, skrz které se také nabíjí. O úrovni nabití informuje drobná dioda, která mění barvu od zelené po oranžovou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka i pouzdro mají elegantní design

Krabička je z lesklého plastu a má zaoblené tvary. Dobíjí se pomocí USB-C kabelu (je součástí balení), bezdrátové dobíjení není možné. Víčko krabičky se otevírá jen něco málo přes 90 ° a má občas tendenci se samo přiklapnout. Stabilita otevřeného pouzdra na rovné podložce není úplně ideální – víko ho má tendenci převažovat. Jinak je ale pouzdro lehké, příjemné je do dlaně i do kapsy.

Samotná sluchátka jsou jako pírko, každé váží zhruba 6 gramů. V uchu nijak netlačí, drží s jistotou a nevypadnou ani při prudším pohybu hlavou nebo sportování. Zde se hodí také částečná odolnost proti vodě a potu, sluchátka vyhovují stupni krytí IPx4.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Náušníky na sluchátka můžete vyměnit

Podle potřeb svého zvukovodu můžete zvolit jednu ze čtyř velikostí dodávaných náušníků. Ovládání probíhá poklepáním na vnější dotykovou plošku – dvojitý poklep pouští/pauzuje hudbu nebo přijímá hovor, delší podržení přepíná mezi aktivním potlačením hluku a ambientním režimem. Hlasitost je možné ovládat pouze z telefonu.

Mají ráda pop

Sluchátka se párují přes Bluetooth 5.0 a podporují zvukové kodeky SBC a AAC. Připojit je tedy můžete prakticky ke každému smartphonu, ty s Androidem budou mít navíc výhodu v podobě obslužné aplikace AI Life (pro iOS není k dispozici). V ní zjistíte například úroveň nabití každého ze sluchátek i dobíjecího pouzdra nebo si můžete nastavit, které funkce budete ovládat poklepáním na sluchátka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vyjmout z pouzdra lze sluchátka lehce za tyčinku

Při otevření pouzdra se sluchátka ihned začínají spojovat se spárovaným telefonem v dosahu a než si je nasadíte, hudba už hraje. Zvukové podání 10mm měničů odpovídá cenové kategorii, jedná se tedy o střední třídu s nevyhraněným zvukovým projevem, kterému vyhovuje zejména současná taneční a popová hudba. Vzhledem k zaměření značky Honor a jejích produktů na mladou generaci je to v pořádku.

Klepněte pro větší obrázek
Pouzdro se nabíjí pomocí USB-C konektoru. Bezdrátové dobíjení chybí

Basy jsou posílené, ale nejsou přehnané. Sluchátka se snaží vyždímat i nějaké ty výšky, ale ty jsou spíše přehlušeny středovými frekvencemi. Maximální úroveň hlasitosti dostačuje a ani při ní nedochází k nepříjemnému zkreslení zvuku. Celkově můžeme zvuk zhodnotit jako slušný standard.

Ruchy z okolí ano i ne

Nadstandardní je naopak v dané třídě aktivní potlačení hluku (ANC). To sluchátka řeší výpočetně pomocí vestavěného čipu Kirin A1 a dvou vnějších mikrofonů, kterými „nasají“ hluk z okolí a potom jeho křivku „odečtou“ ze směsice hudby a hluku, kterou vnímá vaše ucho. ANC je účinné zejména při odstranění slabšího monotonního zvuku (hluk letadla, vysavač ve vedlejší místnosti), proti pronikavým hláskům v kuchyňce štěbetajících kolegyň z oddělení marketingu je ale bezzubý.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Párování sluchátek odhalilo, jak se v Huawei/Honoru kouzlí s názvy. V připojení Bluetooth se sluchátka hlásí jako Huawei Walrus 43ba, v aplikaci jako Honor Flypods 3. Ve skutečnosti se ale jmenují Honor Magic Earbuds a na trhu mají ještě identické dvojče Huawei Freebuds 3i

Potlačení okolních ruchů funguje také při telefonním hovoru – tentokrát jde hlavně o to, aby vám volající protistrana dobře rozuměla i pokud budete mluvit například ve větru. Při všech uskutečněných hovorech v různých podmínkách a prostředích bylo rozumět dobře. Pro městské použití se hodí ambientní režim (do sluchátka se hlásí jako „Awareness“), který zesiluje okolní ruchy, abyste na ulici slyšeli například projíždějící auto.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V aplikaci AI Life vidíte, jak jsou sluchátka nabitá a můžete nastavit funkce jejich dotykovým senzorům

Každé ze sluchátek má vestavěný mini akumulátor s kapacitou 37 mAh. Výdrž na jedno nabití hodně závisí na způsobu použití – např. při zapnutém ANC a maximální hlasitosti jsou to zhruba 2 hodiny, při střední hlasitosti a bez ANC jsou to ale skoro 3,5 hodiny. Hlasové hovory sluchátka vybíjejí o něco více než poslech hudby. V pouzdře, které má vestavěnou baterii 410 mAh, se sluchátka dobijí za půldruhé hodiny a opakovat lze tento cyklus zhruba 4×. Pak už je třeba dobít i samotné pouzdro, které se o „šťávu“ hlásí vlastní LED diodou na vnější straně.

Závěr

Honor Magic Earbuds jsou zdařilá bezdrátová sluchátka typu „true wireless“ určená pro středně náročného uživatele. Ve své třídě hrají podle očekávání, mají ráda zejména moderní populární hudbu. Dobře sedí v uchu, mají příjemné ovládání a hodí se i pro vyřizování delších telefonátů. Výdrž na baterii je spíše průměrná a víc by se nám líbila i bezdrátová možnost dobíjení krabičky. Vítaným bonusem a nepříliš častou funkcí v dané cenové kategorii okolo tří tisíc korun je aktivní potlačení hluku se spíše průměrnou účinností a praktický ambientní režim.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Krabička a obsah balení. Adaptér do zásuvky můžete použít z nabíječky telefonu

Plusy:

  • pěkný design sluchátek i pouzdra
  • dobrá stabilita v uchu
  • vyvážený zvuk s důrazem na moderní hudbu
  • základní potlačení hluku
  • rozumná cena

Minusy:

  • jen průměrná výdrž na baterii
  • pouzdro nelze dobíjet bezdrátově
  • hlasitost nelze ovládat na sluchátkách
  • obslužná aplikace AI Life nedostupná pro iOS

Zajímavost: Vývoj v Číně neprobíhá nadarmo, a tak se identická sluchátka prodávají i pod hlavičkou mateřské značky jako Huawei Freebuds 3i. Také cenovka je podobná.

Diskuze (6) Další článek: Huawei přichystal „Osvěžující jaro“. Získejte slevové kupony nebo druhé hodinky za polovic

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , , , , Hlasitost, Huawei Freebuds, SBC, Hluk, Žďár, Honor Flypods, Sluchátko, Africký národní kongres, AAC, Pouzdro, AI Life,