watchOS 6 umožní majitelům Apple Watch mazat některé předinstalované aplikace

Hlavním tahákem nového hodinkového systému Apple watchOS 6 má být větší nezávislost na iPhonu. Jako už víme, hodinky dostanou vlastní AppStore a umožní instalovat aplikace bez nutnosti mít jejich verzi nainstalovanou v telefonu. Jak ale ukazuje nová vývojářská beta watchOS 6, Apple s novým systémem umožní lidem odinstalovat i některé předinstalované aplikace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dlouhým podržením s watchOS 6 půjde odinstalovat i některé předinstalované aplikace. (obr. 9To5Mac)

Jak ukázal web 9To5Mac momentálně lze smazat aplikace: spoušť fotoaparátu, časovač, stopky, budík, dýchání, vysílačka, ekg, remote, rádio a přehrávání. Zbavit se můžete i nových aplikací jako je menstruační cyklus nebo sledování okolního hluku. Smazané aplikace jdou samozřejmě skrze AppStore v hodinkách opětovně nainstalovat. Je jasné, že některé klíčové aplikace asi nebude nejrozumnější odinstalovávat, nicméně je dobré, že uživatelé budou moci svou „aplikační plástev” výrazně redukovat. 

watchOS 6 je prozatím dostupná pouze jako vývojářská beta, tudíž je zatím jediným systémem, který Apple nespustil k testování veřejnosti. Vzhledem k problémům z minulých let a velmi složitému procesu obnovy bych ostatně běžným uživatelům aktualizaci ani nedoporučoval. Finální verze systému bude vypuštěna pro veřejnost pravděpodobně již v září.

Váš názor Další článek: Polovina dotázaných Američanů neví, jaký model iPhonu aktuálně používají

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Předinstalovaná aplikace, Odin, AppStore, Pře, Aplikace, Uživatelé,