WhatsApp: Zapomeňte na drahé SMS a MMS

Mobilní komunikace má nový hit – aplikaci WhatsApp. Ušetří, nahradí SMS, ale umí mnohem víc. Můžete ji mít na Androidu, iPhonu, Nokii i BlackBerry.

Omrzely vás SMS? Patříte mezi náruživé „psavce“, které při pohledu na měsíční útratu jímá hrůza? Možná pro vás máme řešení. A dost možná také stojíme na prahu revolučního způsobu textování. O jaký „zázrak“ se jedná? Je jím aplikace zajímavého jména WhatsApp.

Co je WhatApp? Je to multiplatformní komunikační nástroj, který do značné míry nahrazuje právě zprávy SMS, ale také různé „kecálky“. To vše s jednou obrovskou výhodou – nemusíte za přenesené zprávy platit. To se samozřejmě ale vztahuje na platby za SMS operátorům, komunikace s pomocí této aplikace probíhá prostřednictvím datových přenosů. V závislosti na druhu připojení tak zaplatíte velmi málo, nebo vůbec nic (pokud už máte datový paušál, nebo se připojíte přes Wi-Fi). Jedná se o velmi zajímavou službu, o které by bylo hříchem vás neinformovat.

WhatApp je k dispozici pro všechny majoritní mobilní platformy dneška. Na své si tam přijdou uživatelé Androidu, iOS, Symbianu a dokonce se nezapomnělo ani na BlackBerry. Aplikace se neomezuje pouze na textové řetězce, odesílat je možné také video, audio a obrázky. Problémem není také „konference“ – tzn., že pakliže zatoužíte vaším obrázkem obšťastnit více než jednoho známého naráz, žádný problém. Vše jednoduše, rychle, pohodlně a hlavně multiplatformně. Na moderních smartphonech jsme si již zvykli na push notifikace, které nám v mnoha případech usnadňují život. WhatApp je podporuje také.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
WhatApp pro iOS
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
WhatApp pro Android

WhatApp je možné nainstalovat na telefony:

  • s Androidem ve verzi 2.1 a vyšší
  • s iOS 3.1 a vyšší
  • s BlackBerry OS 4.5 a vyšší
  • Nokia S60 třetí a páté edice a také na telefony s operačními systémy Symbian^3 a Symbian Anna (seznam kompatibilních zařízení)

Všechny tyto platformy má WhatsApp „pod palcem“

Jestli jsem vás stále ještě nepřesvědčil, tak bude lepší, když si aplikaci vyzkoušíte na vlastní „kůži“. K dispozici je pro všechny platformy na této adrese a na vyzkoušení je zdarma. Ani poté ale nemusíte propadat panice z horentní sumy za její pořízení, verze pro Android vyjde na dva dolary ročně (cca 40 Kč), za verzi pro iOS zaplatíte o polovinu méně.

Směle tedy do SMSkování. Nebo spíše WhatsApp(ování)?

Diskuze (164) Další článek: Windows Phone dostanou dvoujádra i LTE. Zatím je však čas

Témata článku: Blackberry, , , , , , , Datový paušál, WhatApp, MMS, Revoluční způsob,