Windows Mobile: Freeware, který zaujal

Kde že jste slyšeli, že ani kuře zadarmo nehrabe? Máme pro vás dnes hned čtyři dobré důkazy, že to není pravda.

Software Týden nám uběhl jako voda a opět se shledáváme u dalšího dílu seriálu o zajímavých titulech z freewarové sekce downloads. Začneme u vynikajícího informačního Today pluginu jménem PDAStatus. Pokračovat budeme aplikací MoblMsg, praktického třídiče kontaktů do různých SMS skupin. Třetím představeným bude neobvyklý a automaticky pracující správce souborů AppSentry. A náš přehled užitečných programů pro dnešek uzavře titul Dir Map graficky zobrazující informace o prostoru zabraném adresáři a soubory.

PDAStatus

PDAStatus není ani tak aplikace, jako spíše praktický plugin pro Today obrazovku. Obsahuje nastavitelnou sadu ikon a informuje majitele PDA o všech zákoutích jeho přístroje. Bateriová sekce sděluje % stav nabití, zda je PDA v zásuvce či ne, plus po tapnutí rychle otevře systémová bateriová nastavení. Dále tu máme zprávu o dostupné ROM paměti, RAM paměti a intenzitě podvsícení. Jsme také informováni o stavu SD/MMC slotu a dokonce i o stavu účtu na SIM kartě. Zkrátka slušný pracovní standard pro handheldy, které podobné utility nenabízejí. Aplikaci stačí libovolné Windows Mobile zařízení, ideálně komunikátor a WM 6 pro plné předvedení schopností. Velikost instalačního souboru je těsně pod 0,5 MB.

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


 
MoblMsg

Tato praktická aplikace o velikosti 0,1 MB je určena zejména osobám používajícím větší množství takových kontaktů, jimž jsou často odsílány SMSky. MoblMsg takovouto nepřehlednou záplavu kontaktů umožňuje roztřídit do skupin dle uživatelova uvážení a poté je kolektivně obsluhovat (odeslat zprávu, přečíst odeslané). Samozřejmě, že majitel handheldu není připraven ani o funkci, kdy lze psát pěkně po staru jen jednotlivcům. Pro program je doporučen OS nejméně Windows Mobile 5.0, je třeba vlastnit SD/MMC kartu a do třetice mít kontakty v MS Outlooku.

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


 
AppSentry

Nejrůznějších task managerů, správců běžících aplikací a procesů, jsme již za léta s handheldy viděli desítky. Ovšem AppSentry potvrzuje, že i po tolika letech má originální dílo co nabídnout. AppSentry se vůbec chová neobvykle - poté, co jej aktivujeme, neběží na pozadí jako jiní správci souborů a dokonce jej není ani třeba manuálně spouštět. Program umí za určitý časový okamžik sám "odstřelit" určený běžící proces, takže zkušený uživatel si může s tuněním paměti skutečně vyhrát do příslovečného alelůja (například zbytečně spuštěný ActiveSync i po již proběhlé synchronizaci si o podobný "mord" přímo říká). AppSentry obsahuje i jakýsi white list aplikací, které má naopak tento digitální vrah nechat na pokoji. Aplikace má velikost cca 0,2 MB a kromě Windows Mobile 2003+ vyžaduje ještě .NET CF v2.0+.

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


 
Dir Map

Libovolné Windows Mobile zařízení a .NET CF knihovny jsou třeba ke spuštění neobvyklého mapovače prostoru - titulu Dir Map. Co dělá a umí? Zobrazí nám graficky a poměrově, kolik jaký soubor či adresář zabírá místa. To je praktické minimálně ze tří důvodů. Především jsou mezi námi lidé, kteří spíše než na čísla reagují rychleji na tvary a barvy. Dále si můžeme hbitě zjistit, jaké soubory jsou největší v opravdu dlouhých výpisech. A do třetice během vteřiny zjistíme, kde a co nám nejvíc ujídá z cenného úložného prostoru, aneb již žádný zapomenutý film někde v adresáři!

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 4/5
Stáhnout

WMhelp.jpg

Diskuze (6) Další článek: TV Nova: Pozor, podvodný e-shop s mobilními telefony na scéně

Témata článku: , , , Windows Mobile, Free +, Kter, Mobil, F +, Free, Wind, MOBI, Win, Windows!, Originální díl, Microsoft Outlook, Originální dílo