Windows Mobile: nové užitečné aplikace

Používejte špičkový kalendář, ovládněte dálkově stolní počítač a jeho programy, spravujte přehledně své finance. Dále představujeme dobrou RSS čtečku a aplikaci pro cestovatele. Vybere si každý, jak majitelé zařízení na platformě PocketPC, tak se smartphony.
Kapitoly článku

Spb Finance 2.5

Nové verze se dočkala aplikace pro komplexní správu vašich financí. Díky Spb Finance budete mít vždy při ruce přehled o všech vašich platbách a transakcích. U každé platby můžete vyplnit několik doplňujících detailů, díky kterým se budete ve velkém počtu položek snáze orientovat. Velmi dobře tvůrci vyřešili i samotné přidávání nových transakcí, to je díky předdefinovaným objektům otázkou jen několika málo tapnutí stylusem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vkládání transakce • zobrazení v grafu

Program umí také na základě vložených údajů generovat grafy s přehledem vaší finanční situace (mzda, tržby, výplaty, výdaje). Pokud používáte na stolním počítači nějaký finanční program, pak vás potěší možnost importu a exportu dat. Aplikace samotná podporuje export do .qif souborů, se kterými si poradí aplikace jako Microsoft Money nebo Quicken. V případě nutnosti je možné provést kompletní zálohu vašich dat a nastavení programu, to se může hodit zejména před provedením Master resetu vašeho PocketPC. Ovládání aplikace je přizpůsobeno operačnímu systému Windows Mobile 5.0, můžete jej tedy pohodlně ovládat i přes SoftKeys.

Výrobce: SPB Software House
Cena plné verze:
25 USD
Download demoverze


WorldWyse

Všichni cestovatelé zejména o prázdninách využijí aplikaci WorldWyse, která dokáže zobrazovat základní údaje o každém státu na světě. Prostředí programu je sice v angličtině, ale orientovat se v něm nebude dělat problémy ani nováčkům. U každého státu naleznete následující údaje – počet obyvatel, rozloha, hlavní město, měna, oficiální jazyk a HDP. U některých států nechybí ani krátká historie, seznam kulturních památek nebo přehled zvyklostí obyvatel.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detail země • základní údaje a poloha na mapě

Poloha každého státu se zobrazuje na denní, noční nebo politické mapě. V náhledu navíc uvidíte i jeho vlajku. Aplikace je optimalizována pro všechny PocketPC o OS Windows Mobile, pro její spuštění budete potřebovat .NET Compact Framework 1.0 SP3.

Výrobce: CodeCity
Cena plné verze:
20 USD
Download demoverze


Ultimate Theft Alert 2.1

Chcete si vaše Phone edition PocketPC zabezpečit před zloději? Vyzkoušejte program Ultimate Theft Alert, který se o to postará. Po nainstalování běží aplikace „tiše“ v telefonu tak, aby na sebe vůbec nepoutala pozornost.

Program po nainstalování automaticky uloží parametry vaší SIM karty a při každém spuštění zařízení porovnává data s vašimi parametry. Jakmile aplikace zjistí, že je v zařízení jiná SIM karta, odešle nenápadně SMS zprávu na vámi nastavené číslo, ve které bude obsaženo telefonní číslo SIM karty zloděje. A pak už je jen na vás, jak se s ním vypořádáte. Program je určený pouze pro Phone edition PPC s operačním systémem Windows Mobile 2003/SE a 5.0.

Výrobce: Carty Studios
Cena plné verze:
13 USD
Demoverze není k dispozici


Phone Guard 1.01

Díky této utilitě můžete ve vašem smartphonu jednoduše blokovat příchozí hovory a SMS zprávy. Pokud vás někdo neustále otravuje prozváněním nebo hromadnými SMS zprávami, můžete jeho telefonní číslo přidat na blacklist a nešťastník se vám už nedovolá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Práce v aplikaci • konfigurace

Zajímavou funkcí je možnost blokovat všechna čísla začínající stejnou sekvencí, případně si můžete nastavit, na jak dlouho má být vybrané telefonní číslo blokované a po uplynutí této doby se z blacklistu automaticky odstraní. Phone Guard podporuje všechny smartphony s operačním systémem Windows Mobile 2003/SE a 5.0.

Výrobce: Xenict
Cena plné verze:
13 USD
Download demoverze

Témata článku: , , , , Mobil, Nov, Win, Kutí, Papyrus, Mzda, WinAmp, Windows Mobile, Aplikace, Wind, Windows!, Phone Guard, MOBI, Požadovaný úkon