Windows Mobile: užitečné programy pro Smartphone i PocketPC

Podívejte se, jak vypadá šikovný správce kontaktů, správce souborů nebo e-mailový klient pro Windows Mobile. A rovnou si je vyzkoušejte! Nechybí ani aplikace, se kterou pořídíte fotografie i video v mnohem vyšším rozlišení, než jaké váš komunikátor fyzicky zvládne.

Photo Contacts Pro 4.0

Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje standardní správce kontaktů ve vašem Windows Mobile zařízení, případně si jej chcete obohatit o nové funkce, pak je právě pro vás určena aplikace Photo Contacts Pro, jejíž výčet funkcí je opravdu rozsáhlý.

Ke každému kontaktu je možné přiřadit libovolný obrázek a vyzváněcí melodii. Photo Contacts Pro nabízí jednoduchý editor, ve kterém si můžete z fotografií vyříznout jen požadovanou část, a tu poté přiřadit k vybranému kontaktu. Zajímavou vlastností je také možnost filtrovat hovory; to se hodí zejména pokud nechcete, aby vás někdo obtěžoval. Jednoduše jeho číslo přidáte do seznamu ignorovaných a nešťastník se vám nedovolá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prostředí programu • editor obrázků

Kontakty je dále možné odesílat přes SMS, MMS a infraport, v případě potřeby můžete odeslat pouze obrázek kontaktu. Prostředí programu je velice přehledné a rychle se v něm zorientujete, v nastavení je možné vybrat si z několika předdefinovaných skinů. Photo Contacts Pro je určený pro všechny verze operačního systému Windows Mobile, a to jak pro Smartphone, tak i PocketPC zařízení. Nechybí mu ani podpora displejů s VGA rozlišením.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detailní informace o kontaktu • změna skinu

Výrobce: PocketX Software
Cena plné verze:
30 USD (PocketPC), 25 USD (Smartphone)
Download demoverze: PocketPC, Smartphone

ATEKsoft CoolCamera 1.12.5

CoolCamera je aplikace, která umožňuje pořizovat fotografie a video v mnohem vyšším rozlišení, než vaše zařízení v základu podporuje. Děje se tak na základě vylepšeného početního algoritmu, který softwarově zvětšuje výsledné snímky, avšak s minimálními ztrátami.

Aplikace zvládá natáčet video v rozlišení 640 × 480 pixelů při 17 fps (snímcích za sekundu), což je velice slušný parametr. Video je možné pořizovat i ve vyšších rozlišeních, ale potom musíte počítat s výrazným poklesem fps. Program můžete v kombinaci s vaším zařízení a stolním PC použít také jako webovou kameru. Mezi podporované aplikace patří například Skype 2.5, MSN Messenger 7.5 a Yahoo Messenger 7.5.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Současná verze podporuje tato PocketPC: MDA Compact, MDA Compact II, MDA Vario, MDA Pro, Qtek S200, FSC Pocket Loox 720 a HP iPaq hw6515. Používat ji můžete i na Smartphonu Qtek 8310. Výrobce počítá v nových verzích s podporou dalších zařízení.

Výrobce: ATEKsoft
Cena plné verze:
15 USD
Download demoverze

Total Commander 2.5 beta 2

V tomto týdnu byla vydána dlouho očekávaná druhá beta kvalitního správce souborů pro Smartphone i PocketPC zařízení, která přináší řadu novinek. Jádro programu bylo přepracováno pro bezproblémové ovládání v operačním systému Windows Mobile 5.0, nově je tedy možné pracovat v programu pouze za pomoci SoftKeys.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Práce se soubory • editor registrů

V nové verzi je konečně možné odesílat soubory přes Bluetooth rozhraní. Součástí Total Commanderu je vestavěný FTP klient a editor registrů, i tyto užitečné nástroje se dočkaly mnoha vylepšení. Program je šířený jako freeware a je lokalizovaný do češtiny.

Výrobce: Christian Ghisler
Cena:
zdarma
Download plné verze: PocketPC, Smartphone

GK Push Mail

Nedávno spatřil světlo světa nový emailový klient určený pro kapesní počítače, který nabízí několik velmi užitečných funkcí. Můžete s ním například spravovat hned několik emailových účtů najednou. Program pracuje s protokoly POP3, IMAP, MSN, AOL a Yahoo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Gopher King Push Mail umí stahovat a odesílat e-maily v nastavený čas, případně aktualizovat schránku v přednastavených časových intervalech. Samozřejmostí je synchronizace zpráv s aplikací Microsoft Outlook (Express) na PC. Aplikace je určena jen pro operační systém Windows Mobile 2003/SE a 5.0.

Výrobce: Gopher King
Cena plné verze: 25 EURO
Download demoverze

XnView

Tento prohlížeč obrázků existuje pro stolní Windows, Linux, MacOS a další platformy. Není se proto čemu divit, že se dočkal své portace pro platformu PocketPC. XnView podporuje všechny základní obrázkové formáty, umí mezi nimi také převádět. V režimu SlideShow zobrazuje vybrané fotografie v postupném nebo libovolném pořadí, pro přechody mezi obrázky lze nastavit několik efektů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Součástí aplikace je i jednoduchý editor, ve kterém můžete provádět základní úpravy obrázků. Obrázky je možné odesílat přes infraport, případně si v modulu SlideShow můžete vytvořit samospustitelný exe soubor, který bude obsahovat zvolené obrázky. XnView je šířený jako freeware a spustíte ho na Windows Mobile 2002,2003/SE a 5.0.

Výrobce: Pierre E. Gougelet
Cena:
zdarma
Download plné verze

Mobipocket Reader 5.2

Čtete si rádi elektronické knihy a zároveň sledujete novinky přes RSS? Pak vyzkoušejte aplikaci Mobipocket Reader, která zvládá čtení elektronických knih formátu HTML, DOC, TXT a PRC. Nechybí však ani integrovaná RSS čtečka kanálů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Elektronické knihy si můžete ukládat do paměti zařízení nebo na paměťovou kartu. Samozřejmostí je vkládání záložek do rozečtených knih. Jistě potěší, že je program šířený jako freeware a existuje ve verzi pro Smartphone i PocketPC zařízení.

Výrobce: Mobipocket.com
Cena:
zdarma
Download plné verze (pro Smartphone i PocketPC)

Pocket Mechanic Professional 2.06

Chcete mít kompletní kontrolu nad vaším PocketPC? Potřebujete si udělat pořádek v registrech a vyčistit komunikátor od nepotřebných souborů? Pak pro vás bude správnou volbou Pocket Mechanic, který tyto úkony zvládá na výbornou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Možnosti programu • formátování jednotky

Program dále umí defragmentovat data, formátovat paměťovou kartu, vyhledávat velké a duplicitní soubory, mazat mrtvé zástupce programů a monitorovat celkový běh komunikátoru. Díky tomu se vaše zařízení podstatně zrychlí a vyčistí od nevyžádaných dat. Program je optimalizovaný pro všechny typy PDA, od Windows Mobile 2002 po 5.0 a nechybí mu ani podpora čtvercových a VGA displejů.

Výrobce: Antontomov.com
Cena plné verze:
20 USD
Download demoverze

Diskuze (46) Další článek: Jak chytře zvýšit hlasitost vyzvánění

Témata článku: , , , Qtek 8310, T-Mobile MDA Compact, T-Mobile MDA Vario, Mobil, MOBI, Win, Pocket, Nepotřebný soubor, Wind, Program, Ghisler, Windows!, Smartphone, Pro +, Windows Mobile, SMA, Druhá beta