Windows Phonů se na českém trhu prodá 2× více než iPhonů

Zejména nízká cenovka nejlevnějších smartphonů s operačním systémem Windows Phone láká k jejich koupi čím dál víc uživatelů v zemích střední a východní Evropy. Podíl mobilní platformy Microsoftu na všech prodaných smartphonech dosáhl v Česku za druhé a třetí čtvrtletí 2013 už téměř 14 procent. Vyplývá to z aktuálního kvartálního reportu společnosti IDC v oblasti chytrých telefonů.

Klepněte pro větší obrázek
Špičkový model Samsung Ativ S s Windows Phone 8 zlevnil na šest tisíc korun

Z hlediska prodejů se již před dvěma měsíci díky vzrůstající oblibě mezi uživateli chytrých telefonů vyšvihl Windows Phone na druhé místo a předstihl v prodejích zařízení se systémem iOS. Ve třetím čtvrtletí se do České republiky dodalo a aktivovalo dvojnásobně více zařízení s Windows Phone oproti iPhonům. Nejlevněji aktuálně pořídíte Nokii Lumia 520 (), výborný poměr ceny a výkonu nabídne loňský vlajkový model Nokia Lumia 920 (). Výrazně zlevnil také jediný model Samsungu s Windows Phone 8, Samsung Ativ S ().

Diskuze (121) Další článek: Od T-Mobilu utečete levněji už v lednu 2014

Témata článku: Nokia, Samsung, , Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 920, Samsung Ativ S, Trh, Windows!, Win, Nízká cenovka, Vice, Výborný poměr, Pro +, Wind