Withings Aura: hudební lampička pro lepší spánek

Withings na veletrh IFA ukázal chytrou lampičku, která díky změně světla a hudby dokáže zlepšit kvalitu spánku.

Celý proces začíná večer před spaním. Když jdete spát, začne Aura svítit červeně, čímž imituje západ slunce a připravuje tělo ke spánku. Díky vestavěnému reproduktoru a podpoře Spotify pustí uspávací playlist či skladbu dle vaší libosti. Až pomocí senzoru Aura zjistí, že spíte, vypne světlo i hudbu a nechá vás v klidu snít.

Klepněte pro větší obrázek
Na první pohled podivná lampička toho ve skutečnosti umí více než dost (obr. Withings)

Lampička pak po celou noc monitoruje intenzitu světla, hluk a teplotu v místnosti. Pokud byste tedy vlastnili centrum chytré domácnosti Google Nest, může pomocí něj v případě potřeby automaticky regulovat teplotu, aby nejlépe vyhovovala vašemu klidnému spánku. Další fáze nastává až ráno. Když se blíží čas probuzení, začne Aura svítit modře, čímž napodobuje rozednívání a napomáhá tvorbě melatoninu v krvi. Poté vybere z databáze Spotify vhodnou skladbu a co nejšetrnějším způsobem vás probudí ze spánku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Veletrh IFA se letos nesl silně v duchu chytré domácnosti a IoT. Withnings Aura je toho jasným příkladem.

Aura se ovládá pomocí chytrého telefonu s Androidem či iOS, do něhož se ukládají veškeré informace o spánkové aktivitě. Zařízení včetně senzoru spánku se už prodává i v České republice, a to za ceny od 8 500 Kč. Dá se však pořídit i samostatná lampička jejíž cena se pohybuje okolo 6 000 Kč. Cena je tedy značně sebevědomá...

Diskuze (6) Další článek: ČTÚ už nechce regulovat volání, virtuálové nesouhlasí

Témata článku: , , , , , Sleep, Lep, Pro +, Hud, Mela