Xiaomi Amazfit Ares jsou chytré hodinky připravené i na skok z letadla

Xiaomi (resp. jeho partner Amazfit) chystá outdoorové chytré hodinky s dlouhou výdrží. Mají se jmenovat Amazfit Ares a hlavním trumfem bude obrněné tělo ve tvaru osmiúhelníku. V něm se nachází 1,28" displej chráněný sklíčkem Gorilla Glass 5. Dotykový displej doplní trojice mechanických tlačítek.

O výbavě zatím nemáme přesné informace, ale stran softwaru půjde znovu o proprietární systém, který známe z aktuálních modelů. Výrobce se chlubí širokým zaměřením na sport, což dokládá podpora až 70 různých sportovních aktivit včetně těch extémnějších jako je například skydiving. K tomu jsou připraveny i senzory pro měření tepové frekvence či kyslíku v krvi.

Použitý 200mAh akumulátor by měl hodinkám vystačit na 13 dní běžného používání, přičemž Xiaomi slibuje až 23 hodin s aktivní GPS. V úsporném režimu mají hodinky vydržet až tři měsíce.

Vzhledem k outdoorovému zaměření překvapí voděodolnost pouhých 5ATM, konkurence často nabízí více. Hodinky ještě oficiálně nebyly představeny, takže zatím neznáme cenu, ani dostupnost, ale vzhledem k únikům kompletní propagační grafiky nebude představení daleko.

Zdroj: XiaomiPassion, via GadgetsAndWearables

Diskuze (1) Další článek: Tomu říkáme sleva! Samsung prodává Galaxy Fold o 12 tisíc levněji než v dubnu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Chytré, Zaměření, Skok, Letadlo, Xiaomi Amazfit,