Xiaomi chystá přímého konkurenta pro Z Flip. Skládací displeje dodá Samsung!

Samsungu Galaxy Z Flip a Motorole Razr zřejmě brzy přibude přímá konkurence! Do segmentu skládacích zařízení véčkové konstrukce chce brzy proniknout i Xiaomi. Podle jihokorejského webu nakupuje čínská značka přímo u zdroje, u divize Samsung Display si totiž objednala skládací OLED displeje, které jsou náramně podobné těm, které používá Galaxy Z Flip. Součástí displejových panelů je tedy i UTG sklo, svrchní vrstvu bude i nadále tvořit polyimidová fólie, která je náchylná k poškrábání nehtem.

Xiaomi údajně sondovalo dodávky i od domácí firmy BOE, která vyrábí displeje pro skládačky od Huawei, nabídnuté panely však byly, ve srovnání s displeji od Samsungu, kvalitativně horší. Budoucí véčko od Xiaomi má mít i podobný pant jako Z Flip, takže půjde rozevřít v libovolné poloze. A ve finále by se telefon mohl nazývat Xiaomi Mi Flex.

Jak by mohla skládačka od Xiaomi vypadat, prozrazují rendery v naší galerii. Vychází z patentových náčrtů Xiaomi, na nichž si vyhrála ruka designéra. Na renderech tak můžeme vidět véčko hranatějších tvarů se skleněnými kryty, které má na přední straně obdélníkový, zřejmě monochromatický, informační displej. Uvnitř je pak přítomen skládací panel s výrazným horním rámcem, do něhož se vměstnal reproduktor a selfie kamerka. Duální fotoaparát bude připraven na zadním dílu. K ceně a výbavě Xiaomi Mi Flex zatím nemáme žádné bližší podrobnosti.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Flip:


Zdroj Windowsunited, ZDNet

Diskuze (1) Další článek: Motorola bezplatně prodlouží záruku. Na reklamaci smartphonů máte o měsíc déle

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Pro +, Prime, ? Displej, F +, Panel, Displej, Přímý konkurent, Samsun, Samsung Displej,