Xiaomi Mi Pad 2: vyberte si Android nebo Windows 10

Nový Mi Pad 2 nabídne možnost volby. Platformu MIUI na Androidu, nebo Windows 10. K tomu je lehčí, tenčí a vyrobený z hliníku.

Čínské Xiaomi dnes představilo své novinky. Tou mobilní je smartphone Redmi Note 3, tou tabletovou potom Mi Pad 2. Proti první generaci tablet výrazně zeštíhlel a získal jinou výbavu. Kromě známého prostředí MIUI 7 chystají Číňané i verzi s Windows 10. Do prodeje by měla jít ještě před Vánocemi.

Klepněte pro větší obrázek

Mi Pad 2 je zařízení se 7,9palcovým 2K IPS displejem (2 048 × 1 536 bodů), což jsou parametry, kterými přímo konkuruje iPadu mini 4 od Applu. Srdcem tabletu je nově 64bitové čtyřjádro Intel Atom X5-8500 s taktem 2,24 GHz. Díky použití tohoto čipsetu bude možné tablet provozovat jak na prostředí MIUI 7 založeném na Androidu, tak i později na Windows 10.

Klepněte pro větší obrázek

Grafiku obstarává opět Intel s integrovanou jednotkou Intel HD Graphics. K dispozici jsou 2 GB operační paměti. V prodeji budou dvě verze tabletu s 16 a 64 GB vnitřního úložiště. Z další výbavy jmenujme 8Mpx hlavní fotoaparát a 5Mpx přední selfie kameru. Rozhodně potěší přítomnost konektoru USB Type-C a baterie s kapacitou 6 190 mAh, jež má stačit až na 12,5 hodiny streamovaného videa.

Klepněte pro větší obrázek

Mi Pad 2 dostal na rozdíl od předchůdce kovové tělo, které v pase měří necelých 7 mm. I hmotnost je nižší než u Mi Padu „jedničky“ a zastavila se na 322 gramech. Novinka bude v prodeji ve dvou barevných variantách – tmavě šedé a šampaňské zlaté v přepočtu za cca 4 tisíce korun bez daně u 16GB verze a 5 200 Kč bez daně u varianty se 64 GB paměti. Verze s MIUI se v Číně začne prodávat 27. listopadu, Windows 10 varianta přijde v prosinci.

Diskuze (29) Další článek: Představujeme Redmi Note 3, aneb zapomeňte na Xiaomi

Témata článku: Xiaomi, , , , , Xiaomi Mi Pad, Xiaomi Mi Pad 2, Xiaomi Mi Pad 2 64GB Wi-Fi, Xiaomi Redmi, Xiaomi Redmi Note, Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi Redmi Note 3 „Czech ed.“, Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Čínské xiaomi, Intel HD, Win, #Xiaomi, Pad, Známé prostředí, Windows!, Wind, #Android,