Xiaomi Mi Watch: cenově dostupné chytré hodinky s GPS míří i do Evropy

Xiaomi má v nabídce několik modelů chytrých hodinek. Některé pro něj vyrábějí externí partneři, například značka Huami, jiné Xiaomi produkuje samo, ale dosud nemělo model oficiálně určený pro globální trh. To se nyní mění s hodinkami s jednoduchým a jasným názvem Xiaomi Mi Watch. V nejbližších týdnech se začnou prodávat celosvětově s cenovkou okolo 2 700 Kč.

Hodinky mají jednoduchý čistý design s 1,39palcovým kruhovým AMOLED displejem a dvěma korunkami. Hlavním zaměřením je monitorování sportovních aktivit, kterých je v nabídce rovnou 117. Ke snímání nejrůznějších hodnot slouží rovnou šest různých senzorů, mezi něž výrobce počítá GPS, barometr, senzor srdečního tepu a okysličení krve. S hodinkami je možné také plavat, mají běžnou odolnost 5 ATM. Uzavřená softwarová platforma neumožňuje doinstalaci dalších aplikací.

Vestavěná baterie má kapacitu 420 mAh a na kolébkové nabíječce se dobije zhruba za dvě hodiny. Na jedno nabití mají hodinky vydržet až 16 dní, se zapnutou GPS to bude výrazně méně. Hodinkám lze navolit jeden ze stovky virtuálních ciferníků, umí ovládat spoušť fotoaparátu v připojeném smartphonu a zobrazí i nejrůznější notifikace. Na výběr budou tři barvy pouzdra (bílá, černá, modrá) a šest různých řemínků.

Diskuze (1) Další článek: Benzina má novou aplikaci. Můžete s ní sbírat věrnostní body a platit přímo u stojanu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Senzor, Mir, Evropa, Barometr, DOS, Aplikace, Huami, Chytré,