Xiaomi představí 25. dubna očekávaný Mi 6X a to hned v pěti barevných verzích

Čínské Xiaomi začalo rozesílat pozvánky na tiskovou konferenci, která se uskuteční 25. dubna. Hlavním bodem programu bude představení našlapaného smartphonu Xiaomi Mi 6X, a také levnějšího Xiaomi Mi A2 na platformě Android One. Představení se odehraje ve Wuhanu, hlavním městě čínské provincie Hubei, kde stávající šéf Xiaomi, Lei Jun, získal v roce 1991 vysokoškolský diplom.

Takto vypadá grafická nadstavba MIUI 9 od Xiaomi:  

Xiaomi Mi 6X bude klást důraz na 20MPx duální fotoaparát, který můžeme vidět i na doposud zveřejněných tiskových fotografiích. Telefon má mít 5,99" širokoúhlý LCD displej s rozlišením 2 160 × 1 080 pix a poběží na Snapdragonu 626 se 4GB RAM a 64GB interní pamětí. Mi 6X má však mít vcelku podprůměrnou baterii s kapacitou 2 910 mAh.

Druhá novinka, Xiaomi Mi A2, bude identickým dvojčetem, ovšem s tím rozdílem, že poběží na čistém Androidu pod hlavičkou Android One. Mi 6X bude využívat nadstavbu MIUI poslední generace. 

Zdroj miui

Diskuze (1) Další článek: ZTE „má po ptákách“. Sedm let nesmí používat žádné americké technologie a software

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Xiaomi Lei Jun, Širokoúhlý LCD, Hlavní město, Druhá novinka, Představení, #Xiaomi, Bar, Hlavní bod, Poslední generace, Grafická nadstavba, Interní paměť, Barevná verze, Podprůměrná baterie, Našlapaný smartphone,