Xiaomi představilo novou powerbanku. Umí nabíjet i zařízení s USB-C

Powerbanky Xiaomi patří mezi oblíbené mobilní příslušenství. Čínská firma od začátku balí externí zdroje do hliníkového šasi a poskytuje i vysoké kapacity za rozumnou cenu. Nová powerbanka Xiaomi Mi Power Bank Pro se navíc může pochlubit schopností nabíjet zařízení s novějším USB-C portem a zároveň dvojcestným dobíjením (powerbanka dobíjí sama sebe a zároveň posílá proud dál do připojeného zařízení).

Klepněte pro větší obrázek

Xiaomi použilo tentokrát kapacitu článků 10 000 mAh (cca 39 Wh). Spojení mezi powerbankou a zařízením zajišťuje kabel s USB-A na jedné a microUSB na straně druhé. Součástí balení je ale i microUSB–USB-C adaptér, díky kterému půjde dobíjet i zařízení s novějším typem konektoru. Zrovna Xiaomi je jedním z výrobců, kteří ve smartphonech a tabletech v současnosti používají oba typy.

Samotná powerbanka se potom dobíjí opět pomocí USB-C a výhodou je, že dokáže dobíjet různými hodnotami proudu a napětí. Powerbanka podporuje režimy 12V/1,5A, 9V/2A a 5V/2A. Obsažena je standardní ochrana proti přepětí, zkratu a přehřátí. Cena na čínském trhu dosahuje v přepočtu zhruba 550 Kč bez daně. U nás by se powerbanka mohla objevit později za cenu okolo 700 Kč.

Diskuze (12) Další článek: Google dává nahlédnout pod pokličku Androidu N ve verzi pro vývojáře

Témata článku: Xiaomi, , , Power Bank, Mobilní příslušenství, Hliníkové šasi, Zář, #Xiaomi, Power, USB, Připojené zařízení, Pře, Usb-c adaptér, Zařízení, Nov, Usb-c port,