Xiaomi s vylepšeným Mi Mix 3 předvedlo v Barceloně svůj první 5G hovor

Xiaomi na MWC v Barceloně znovu představilo bezrámečkový Mi Mix 3, ovšem dočkal se vylepšené výbavy a hlavně podpory 5G. Důvodem je použití novějšího procesoru Snapdragon 855 od Qualcommu. Aby nešlo jen o plané sliby, přímo na pódiu jsme mohli vidět i první živé demo 5G videohovoru v síti španělského operátora Orange. Telefon však podporuje i rychlá data s rychlostí přes 2 Gbps. Podle slov Xiaomi tak lze teoreticky stáhnout 15 minutové Full HD video během pouhé sekundy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Xiaomi Mi Mix 3 5G má vylepšenou výbavu a naživo nám předvedlo 5G hovor.

Mi Mix 3 5G přijde na vybrané trhy již v dubnu v černé a modré variantě. Důležité je, že navzdory moderní konektivitě telefon zachovává skvělou cenovku 599 €, tedy zhruba 15 500 Kč. Proti klasické verzi tedy překvapivě ani tolik nepodražil. Bohužel do České republiky se telefon oficiálně nepodívá, jelikož hlavní benefit byste u nás stejně nevyužili.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (10) Další článek: Týden Živě: Platby mobilem, rozkládací Samsung a svérázná Marta Nováková

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , Xiaomi Mi Mix 3, Pře, Bar, Telefon, Česká republika, Hovor, Výbava,