Xiaomi vyseklo poklonu Elvisovi. Tenhle bluetooth reproduktor vypadá jako gramofon ze 70. let

Tenhle miniaturní reproduktor se jmenuje Elvis Presley Atomic Player B612 a první zákazníky hledá na čínské obdobě Kickstarteru. Jeho trumfem je design, který odkazuje na Ameriku 70. let a všechny ovládací prvky, které vidíte, opravdu fungují. Kolečko slouží pro regulaci hlasitosti, kovový klikyhák je k přeskakování mezi skladbami a páčka s nápisem Radio On opravdu vypíná Bluetooth.

Dokonce i kov je opravdu kov, nikoliv obvyklá plastová atrapa s pokoveným povrchem. Konstruktéři se vyřádili s hliníkovou slitinou a zinkem.

Při rozměrech 63 × 47 × 30 mm a hmotnosti 130 gramů poslouží i jako větší přívěsek na klíče a baterie vystačí na 7 hodin reprodukce. Od 3W repráčku však nečekejte zázraky, tohle na večírek na ulici stačit nebude. Cena je stanovená na 37 dolarů (cca tisíc koru), tahle Elvisova pocta se dostane i mimo domovskou Čínu, ale zda se objeví i u nás, zatím nevíme.

I reklama na Atomic jako by byla vystřižená ze 70. let. Jen místo Elvise uvidíte herce asijského původu :-)

Diskuze (4) Další článek: Google Go se naučí předčítat webové stránky ve 28 jazycích

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Miniaturní reproduktor, Čínská obdoba, Amerika, Dolar, První zákazník, Hliníková slitina, #Xiaomi, Bluetooth reproduktor, Kovy, Reproduktor, Rádio On, Poklona, Jak, Elvis Presley, Ovládací prvek, Blue, Bluetoot,